Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En arrangert slåsskamp mellom russ

Ti nordmenn ble pågrepet på Kos natt til fredag. Etter noen timer i varetekt, er de nå løslatt.

ARRESTERT: Ti nordmenn ble natt til fredag pågrepet av politiet på Kos i Hellas. De pågrepne ble tatt av politiet i hovedbargata på Kos (bildet). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ARRESTERT: Ti nordmenn ble natt til fredag pågrepet av politiet på Kos i Hellas. De pågrepne ble tatt av politiet i hovedbargata på Kos (bildet). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: De ti norske ungdommene som har vært varetektsfengslet på ferieøya Kos, er nå løslatt. Det melder VG like før klokka 17.

Ti nordmenn og en polsk statsborger ble natt til fredag pågrepet av politiet på øya Kos i Hellas. Dette bekreftet politisjef og polititalsmann Petros Vassilakis overfor Dagbladet fredag.

Russ pågrepet

Det skal være kommende russ fra flere norske byer som har vært på ferie på øya.

En av turdeltakerne som befinner seg utenfor politistasjonen sier til VG at de pågrepne ble tatt av politiet i hovedbargata på Kos mellom halv ett og halv to.

- Ingen forstår hva skjedde, sier han.

Turen er en arrangert tur for kommende russ. Flere titalls ungdommer fra hele landet deltar, forteller vitnet.

- Arrangert slåsskamp

KOS: Russ pågrepet i Kos By. Daglig leder på baren West i party-gata i Kos By, Ronny Helmersen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
KOS: Russ pågrepet i Kos By. Daglig leder på baren West i party-gata i Kos By, Ronny Helmersen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer

Vassilakis bekrefter overfor Dagbladet at ungdommene ble pågrepet etter en slåsskamp.

- Politiet var raskt på stedet og fikk kontroll på situasjonen, sier han.

Ungdommene er fremdeles i politiets varetekt, og venter nå på videre oppfølging av rettsvesenet i Hellas. Politisjefen kan ikke si noe mer om når dette vil skje.

Daglig leder på West Bar på Kos, Ronny Helmersen, hevder overfor Dagbladet at det har vært «ypping og bråking» over flere dager mellom to russebusser.

- Det skulle vært en arrangert slåsskamp mellom to russebusser som gjorde at politiet kom og pågrep dem, sier Helmsersen.

Etter det Dagbladet kjenner til, skulle russen etter planen hjem med fly til Norge i dag. Ingen av de elleve som ble satt på glattcelle rakk flyet, ifølge Helmersen.

Politiet brukte «slåhanske»

Et annet vitne hevder også at det var to busser som hadde planlagt en slåsskamp, og møtte opp i starten av bargata hvor de begynte å knuffe før det ble slåssing.

- Raskt kom det tre politibiler der politimenn prøvde å få kontroll ved å bruke en form for «slåhanske» mot dem. Helt sjukt, sier kilden.

Et annet vitne hevder derimot overfor VG at det ikke var noen slåsskamp i gata natt til fredag.

- Det var ingen slåsskamp i natt. Politiet kom etter at noen hadde skreket til hverandre på gata. De var svært hardhendte under pågripelsene, sier vitnet.

UD yter konsulær bistand

Dagbladet har vært i kontakt med Utenriksdepartementet som bekrefter at de kjenner til saken.

- Ambassaden i Aten er i kontakt med lokale myndigheter og vil yte konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier pressevakt i Utenriksdepartementet Kari Eken Wollebæk til Dagbladet.

Utenriksdepartementet kan ikke uttale seg om hva ungdommene er pågrepet for.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media