Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En arrogant riking som tror han kan ta seg til rette

Sp-leder Liv Signe Navarsete raser mot Christen Sveaas.

UNDER ANGREP: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete beskylder investor Christen Sveaas, som har saksøkt staten i en skogbrukssak, for å være en arrogant riking som tror han kan ta seg til rette. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
UNDER ANGREP: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete beskylder investor Christen Sveaas, som har saksøkt staten i en skogbrukssak, for å være en arrogant riking som tror han kan ta seg til rette. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Senterparti-leder Liv Signe Navarsete beskylder investor Christen Sveaas, som har saksøkt staten i en skogbrukssak, for å være en arrogant riking som tror han kan ta seg til rette.

Sveaas har saksøkt staten etter å ha fått avslag både lokalt og hos Statens landbruksforvaltning på søknaden om å få kjøpe 2.300 mål skog i Nordre Land kommune i Oppland.

Ser rødt

Det får samferdselsminister og leder for Senterpartiet Liv Signe Navarsete til å se rødt, skriver Dagens Næringsliv.

- Sveaas representerer det verste av dem som tror de kan ta seg til rette bare de har penger, sier Navarsete om investorens opptreden etter at han ble nektet å ekspandere sitt skogeierskap i kommunen.

Investoren er hovedeier i selskapet A/S Kistefos Træsliberi, som allerede eier 120.000 mål skog i kommunen. Selskapet hans har tapt 100 millioner kroner de siste tre årene, og er avhengig av mer skog for å drive lønnsomt.

- Arrogant

Sist helg skrev Sveaas et rasende innlegg i VG, hvor han kritiserte den rødgrønne regjeringen for fullstendig feilslått distriktspolitikk.

Navarsete sier hun ikke kjenner Sveaas-saken spesielt, men kaller utspillet hans arrogant.

- Når Sveaas kommer med sine penger, så skal lokalbefolkningen liksom bare være glad, takke og bukke og stå med luen i hånden. Sveaas uttrykker en sterk arroganse for lokalbefolkningen, mener Navarsete.

- Planøkonomi

Sveaas påpeker at ingen andre er interessert i det aktuelle skogsarealet, og mener konsesjonsloven burde avskaffes.

TORDNER: Sp-leder Liv Signe Navarsete.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TORDNER: Sp-leder Liv Signe Navarsete. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

- Vi trenger jo ikke konsesjonsloven i 2009. Dette er jo DDR og planøkonomi. Man skulle tro at mange kommuner ville ønske en investor som Kistefos velkommen. Vi har prøvd å etablere levekraftige bedrifter i Nordre Land, men det går ikke når vi blir motarbeidet av sosialistene her oppe, sier han.

Investoren og skogeieren skal møte staten i Gjøvik tingrett i oktober.

- Det kommer sikkert til å gå to-tre år med rettssaker, samt ytterligere fem år hvis jeg blir tvunget til å selge eiendommen. Jeg gir meg aldri når jeg føler meg urettferdig behandlet, sier Sveaas til DN.


(NTB)

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling