VENTER KØ :  Dagen i dag er en av de mest trafikkerte på enkelte strekker. Statens vegvesen forventer stor trafikk fra 14-tida. Foto: Lars Eivind Bones
VENTER KØ : Dagen i dag er en av de mest trafikkerte på enkelte strekker. Statens vegvesen forventer stor trafikk fra 14-tida. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

- En av årets mest trafikkerte dager

Innfarten starter i 14-tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er en av de mest trafikkerte dagene i året. Foreløpig flyter trafikken på greit, men vi venter at den vi ta seg opp fra 14- 14.30-tida i dag. Deretter vil det nok tetne til utover, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen Mette Brunæs til Dagbladet.

På grunn av det fine været venter trafikksentralen at en del vil utsette avreisen fra hytter og strender slik at køene kan komme noe senere enn normalt.

- At trafikken vil holde seg til langt utover kvelden er det liten tvil om, sier Brunæs. 

• Send oss dine bilder fra pinsetrafikken på 2400@db.no eller som MMS på 2400.

Her tetter det seg Erfaringsmessig er det innfartsårene fra Sørlandet og Østfold som har de lengste køene etter pinsen.

- Det er nok flere som reiser til kysten enn på fjellet i pinsen. I Østfold er det en ekstra utfordring i trafikken fordi svenskene ikke har pinestengte butikker slik som vi har. Da får man trafikken fra de som har vært å handlet i tillegg til alle som kommer fra hyttene sine i Sverige, sier hun.

Også på E6 ved Minnesund kan det bli kø.

- Det er kanskje noen som har vært på fjellet i pinsen også.  Ved Minnesund er det jo fortsatt veiarbeid, så dette er en vanlig flaskehals.

Årets verste ved Svinesund Ved Svinesund er dagen i dag ikke bare én av de mest trafikkerte i året, det er den mest trafikkerte dagen i året.

- Dagen i dag er all time high, sier Asle Farberg i Tollvesen til Dagbladet.

Harryhandlere og pinseturister utgjør en del av trafikkbildet, men den store økningen og problemene med trafikkavviklingen skyldes godstrafikken.

- Vi har en økning fra normalen på 1400 vogntog i døgnet til 2000 dette døgnet fordi den svenske godstrafikken har startet, mens det er helligdag i Norge. Dette klarer vi ikke å ta unna, sier Farberg.

Han advarer om at trykket i trafikken starter i 14-tida og øker på utover ettermiddagen. I fjor varte problemene med trafikkavviklingen til langt over midnatt.

- Hvis du ikke har varer å fortolle vil jeg be folk vurdere omkjøringsveiene. Det er blant annet mulig å kjøre via den gamle Svinesundbrua eller ved Kornsjø via Halden, sier Farberg.

Hold køen og hold god avstand til bilen foran er ellers Vegvesenets råd for alle i trafikken i dag.