Åsted: Politiet har siktet en ung mann for dobbeltdrap i Trondheim. Kommunen antar at alle de involverte er enslige mindreårige asylsøkere. Video: Lars Eivind Bones / reporter: Trym Mogen Vis mer

Dobbeltdrapet i Trondheim:

En av de drepte var mindreårig asylsøker

To personer ble drept, en ble alvorlig skadd og gjerningspersonen ble skutt av politiet.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Én av de drepte tenåringene i dobbeltdrapet i Trondheim sentrum i 18-tida mandag kveld, var en enslig mindreårig asylsøker.

Kommunaldirektør for oppvekst i Trondheim kommune, Camilla Trud Nereid, opplyser om at kommunen har fått bekreftet identiteten til en av de drepte.

- Det stemmer. Det er en enslig mindreårig asylsøker, og vi antar at også de andre involverte er det, sier Nereid til Dagbladet.

Til NRK sier Nereid at en av de involverte var i kontakt med kommunen like før hendelsen.

- Vi vet at en av dem som er skadd, hadde kontakt med en av sine oppfølgingsansvarlige her i kommunen bare 30 minutter før det skjedde og da var alt i orden, han var ved godt mot, i godt humør og ga ikke uttrykk for at han følte seg truet eller redd eller var engstelig på noen som helst slags måte, sier Nereid til NRK, ifølge NTB.

To drept - en siktet

En mann/gutt i slutten av tenåra er siktet for drap etter at to personer døde i det politiet beskriver som en «alvorlig voldshendelse.»

Ytterligere en person ble alvorlig skadet, men tilstanden til vedkommende beskrives som stabil.

Alle fire personene er menn/gutter i slutten av tenåra og av utenlandsk opprinnelse, opplyste politiet på en pressekonferanse mandag kveld.

De andre involverte er ikke formelt identifisert ennå, og politiet kunne følgelig ikke gå ut med alderen til de fire.

Bor i private boliger

Videre forteller kommunaldirektøren Nereid at flere av de enslige mindreårige asylsøkerne i Trondheim bor i private boliger og har husverter.

Dermed definerer kommunen både husvertene og andre enslige mindreårige asylsøkere i Trondheim som pårørende.

- Det dreier seg trolig om rundt 200 ungdommer. Vi har opprettet et pårørendesenter i Trondheim som vil holdes åpent hele natta og i morgen.

- Kan de fire involverte ha gått på skoler i Trondheim?

- Det kan de ha gjort. Og alle enslige mindreårige asylsøkere har tilbud om enten grunnskole eller videregående skole. Deler av opplæringstilbudet gis i kommunens lokaler, mens resten får de på videregående skoler.

- Folk er preget

Nereid forteller at ettersom de ennå ikke vet identiteten til alle involverte, vet de heller ikke hvilke skoler det gjelder. Derfor har de informert alle som kan være berørt av hendelsen.

- De ansatte i kommunen stiller opp på en fantastisk måte. De kommer strømmende fra kommunens støtteapparat for å bidra i denne tragiske situasjonen, sier hun.

Nereid forteller at flere allerede har tatt kontakt med kommunen i forbindelse med hendelsen.

- Vi opplever at folk er preget av det som har skjedd.

Vitne skadd

Det var klokka 17.54 mandag kveld at politiet ble kontaktet av en person. Han fortalte i telefonen til politiet at han hadde vært vitne til en alvorlig hendelse, og at han selv var skadet.

Klokka 18.09 kom politiet til stedet. Det skadde vitnet ledet politiet til en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum. Der fant den alvorlige voldshendelsen sted.

Da politiet kom inn i leiligheten, fant de to personer som var alvorlig skadet. Den ene ble raskt erklært død på stedet. Den andre ble kjørt til sykehus, men politiet fikk kort tid etter melding om at også han var død.

Det skadde vitnet ble også sendt til St. Olavs hospital i Trondheim.

Han var ved bevissthet tidligere på kvelden, men skulle ifølge politiet opereres seint mandag kveld.

Skjøt antatt gjerningsperson

På bakgrunn av opplysninger fra det skadde vitnet, fikk politiet etter kort tid også lokalisert personen de mistenker å ha stått bak ugjerningen.

Klokka 18.38 ble denne mannen pågrepet ved jernbanestasjonen i Trondheim, og i forbindelse med pågripelsen avfyrte politiet skudd mot mannen.

Han ble truffet i beinet, og ble også brakt til St. Olavs hospital for behandling.

Også hans tilstand beskrives som alvorlig, men stabil, opplyste politiet på en pressekonferanse seint mandag kveld.

Fordi politiet avfyrte skudd, ble Spesialenheten varslet om hendelsen.