Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En av de mest alvorlige hendelsene i Sveriges historie

En drept og flere skadet etter knivangrep på barneskole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lærer har mistet livet i et knivangrep på en barneskole i Trollhättan i Sverige, opplyser politiet på en pressekonferanse utenfor skolen Kronan i dag.

I tillegg er en 15-åring, en 11-åring og en voksen mann alvorlig skadd etter angrepet.

Også gjerningsmannen har fått alvorlige skader. Han var maskert og bevæpnet med sverd da han tok seg inn på skolen like etter klokka 10.00 i dag.

- Han har brukt flere knivlignende våpen, opplyser politiet på en pressekonferanse.

- Forferdelig å være vitne Utenfor skolen, som har 400 elever fra 1. til 9. klasse er det et stort politioppbud. Flere elever og lærere oppholder seg inne på skolen.

SKOLEDRAP: En person er bekreftet drept etter at en maskert mann tok seg inn på en skole i Sverige og knivstakk elever og lærere med et sverdliknende våpen.  Foto: 
Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT / Scanpix
SKOLEDRAP: En person er bekreftet drept etter at en maskert mann tok seg inn på en skole i Sverige og knivstakk elever og lærere med et sverdliknende våpen. Foto: Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT / Scanpix Vis mer

- Det er en trykket stemning der inne. Folk gråter, både barn og voksne. Å være vitne til noe slik er en forferdelig hendelse, og vanskelig å takle mentalt, sier han.

Alvorlig hendelse Utenfor skolen er stemningen panikk-preget, ifølge Fuxborg. Desperate pårørende forsøker blant annet å ta seg forbi politiets sperringer. Politiet jobber fremdeles med å varsle de pårørende, ifølge Fuxborg.

- Dette er en av de mest alvorlige hendelsene i Sveriges historie, sier han.

Det er ifølge Fuxborg fortsatt uklart hva slags maske gjerningspersonen bar da han tok seg inn på skolen.

- Det var en maske, men jeg har selv ikke sett den, sier han.

- Vi har per nå ikke noe nøyaktig svar på hva som har skjedd, men det er et antall personer som er skadd, og en gjerningsmann som trolig er skutt. Hans tilstand er ukjent, sia Stefan Gustafson i Västra Götaland-politiet til TT tidligere i dag.

DESPERATE PÅRØRENDE: Politiet forteller at flere foreldre har forsøkt å ta seg forbi sperringene for å finne barna sine etter kniv- og/eller sverdangrepet på skolen. 
Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT / Scanpix
DESPERATE PÅRØRENDE: Politiet forteller at flere foreldre har forsøkt å ta seg forbi sperringene for å finne barna sine etter kniv- og/eller sverdangrepet på skolen. Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT / Scanpix Vis mer

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!