- En av de mest alvorlige trusler samfunnet i dag står overfor

Narkosiktede Henning Warloe (H) om narkotika.

ENGASJERT I NARKOTIKASPØRSMÅL: Som bystyrerepresentant i Bergen var Henning Warloe svært engasjert i narkotikaspørsmål. Nå er han selv siktet for narkotikakriminalitet. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
ENGASJERT I NARKOTIKASPØRSMÅL: Som bystyrerepresentant i Bergen var Henning Warloe svært engasjert i narkotikaspørsmål. Nå er han selv siktet for narkotikakriminalitet. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nå narkotikasiktede stortingspolitikeren Henning Warloe har tidligere engasjert seg sterkt i kampen mot narkotika.

Warloe har flere ganger som bystyrerepresentant i Bergen angrepet politiske motstandere i narkopolitikken. I 2001 fikk han stoppet en informasjonsbrosjyre forfattet av Bergensklinikkene.

Høyre-politikerne reagerte på at brosjyren ikke skilte mellom bruk og misbruk. Han mente all bruk av narkotika var misbruk og ønsket ikke at ungdommene skulle tro noe annet.

For 14 år siden angrep han Unge Venstre som ville legalisere hasj.

- Jeg mener at krigen mot narkotika i alle former bør føres enda mer uforsonlig enn i dag. Altfor lenge har mange foreldre og politikere sovet og ikke sett hva som skjedde blant deres egne skoleungdommer. I en kronikk i Bergens Tidende skrev Warloe følgende:

«Vårt syn er at narkotika er en av de mest alvorlige trusler samfunnet i dag står overfor.»

I går ble det kjent at Warloe er siktet for befatning med narkotika. En mindre mengde amfetamin skal ha blitt funnet i stortingsleiligheten til 50-åringen.

Warloe nekter å ha noe med narkotikafunnet å gjøre, men har bekreftet at han ved en tidligere anledning har misbrukt kokain, etter det Dagbladet forstår.

Warloe trakk seg fra alle verv i Høyre etter narkotikasiktelsen.

RAZZIA: Politiet slo fredag til mot stortingsleiligheten til Warloe i Homansbyen i Oslo.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
RAZZIA: Politiet slo fredag til mot stortingsleiligheten til Warloe i Homansbyen i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer