SAVNET: Den 23 fots fritidsbåten fikk store skader i skroget etter grunnstøtingen. I bakgrunnen søker redningsskøyta etter to savnede personer. Foto: John Colbensen / Sunnmørsposten
SAVNET: Den 23 fots fritidsbåten fikk store skader i skroget etter grunnstøtingen. I bakgrunnen søker redningsskøyta etter to savnede personer. Foto: John Colbensen / SunnmørspostenVis mer

- En av de savnede er funnet omkommet

To personer er omkommet og tre er brakt til sykehus. Men fortsatt er en person savnet etter småbåtulykken utenfor Ålesund i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har nå funnet en av de to omkomne, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Magne Tjønnøy til Dagbladet.

Det betyr at en person fortsatt er savnet etter at en 23 fot stor fritidsbåt gikk på grunn ved Lepsøyrevet nord for Ålesund i går kveld.

- Nå leter vi etter omkomne,  sa operasjonslederen til Dagbladet klokka 11.55 i formiddag. Nå er altså en av de to som letemannskapene søkte etter funnet død.

Seks personer skal ha befunnet seg i båten som ble funnet med skroget opp etter at redningsmannskaper ble varslet om ulykken ved 22-tiden fredag kveld.

To personer er bekreftet omkommet og tre personer er så langt brakt til sykehus etter småbåtulykken som skjedde utenfor Bjørnøy i Haram kommune.

Full styrke Operasjonslederen forteller at letemannskapene vil fortsette søk med full styrke i timene framover. Kriseteamet i Haram kommune er varslet. Redningsskøyta Emmy Dyvi og 9 andre båter samt to Sea King redningshelikoptre deltar nå i søket. I tillegg blir det søkt på land av mannskaper fra det lokale Røde Kors

- Vi søker med vannkikkerter. Det er grunnt farvann, og gunstige værforhold for å gjøre slike søk. I tillegg vil dykkere fra Ålesund brannvesen nå gå ned for å lete etter et ulykkessted. Vi er enda ikke sikre på om båten har støtt på et skjær, eller om det har truffet noe som drev i vannet, men det er store skader på båtens underside, forteller operasjonsleder Tjønnøy.

- De overlevende har forklart at de var på vei nordover fra Ålesund til Nordøyene. Plutselig kjørte de på noe slik at båten bråstoppet og tok inn mye vann. En person valgte å svømme i land for å varsle om ulykken, forteller operasjonsleder Magne Tjønnøy til Dagbladet.

Da den første nødmeldingen kom inn til 112-sentralen i Kristiansund var det fortsatt fem personer i båten. Denne meldingen skal ha kommet fra en av dem som på dette tidspunktet befant seg i båten. Men operasjonsleder Tjønnøy forteller til Dagbladet, at når det første redningsfartøyet kom fram til ulykkestedet, ble tre personer plukket opp av sjøen. Båten skal da ha tatt inn så mye vann at den gikk rundt. Når båten senere ble tauet inn til land lå den med kjølen i været.