- En av de største offentlige byggeskandalene noen gang

Holmenkollen-sprekken får konsekvenser for Oslos befolkning, sier kulturminister Trond Giske.

BYGGES UT: Slik ser Holmenkollen ut nå. Det er ventet en sprekk på 600 millioner kroner. Foto: Terje Løchen
BYGGES UT: Slik ser Holmenkollen ut nå. Det er ventet en sprekk på 600 millioner kroner. Foto: Terje Løchen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kulturminister Trond Giske (Ap) sparer ikke på kruttet i sine kommentarer om den nye budsjettsprekken i Holmenkollen.

- Dette er en av de største offentlige byggeskandalene noen gang. Denne budsjettsprekken får selvsagt konsekvenser for befolkningen i Oslo. Når budsjettet ryker med 600 millioner kroner, er dette penger som ikke kan gå til noe annet, sa Giske til NRK Dagsnytt 18 i kveld.Oslos byrådleder Erling Lae (H) parerte med å kalle Giskes kommentar et hyklerisk utspill.- Dette har ikke blitt noe spleiselag slik ski-VM skulle bli. Kommunen har tidlig blitt stående med regningen, sa Lae.

I dag måtte idrettsbyråd Anette Wiig Bryn (Frp) gå av som følge av enorme budsjettoverskridelser for det nye nasjonalanlegget i Holmenkollen.

En ny rapport fra konsulentselskapet Metier viser at prosjektet ligger an til å bli 600 millioner kroner dyrere enn planlagt og dermed få en prislapp på 1,8 milliarder kroner. Det er bare den siste sprekken i en lang rekke. Opprinnelig bevilget bystyret i 2005 52,8 millioner kroner til opprusting av Holmenkollen til ski-VM 2011.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer