En av dem snakker ikke sant

Marit Christensen (51) benekter på det sterkeste at hun selv ba om hjelp til å overføre 3,8 millioner kroner fra en konto i Moskva til Norge, noe hennes kollega Gro Holm (41) har hevdet i politiavhør. Dermed er det full sprik i forklaringene til de to NRK-kollegene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag møter Marit Christensen i vitneboksen i straffesaken mot sin fraseparerte ektemann Elfad Badirkanov. Hun skal blant annet forklare seg om NRKs tidligere Moskva-korrespondent Gro Holms påstander om millionbeløpet.

I et politiavhør 18. februar har nemlig Gro Holm forklart at sekretæren på NRKs Moskva-kontor, Tatjana Krasnova, fikk en forespørsel via telefon fra Marit Christensen ved nyttårstider.

Da skal Christensen ha undersøkt muligheten for å overføre 460000 dollar, eller 3,8 millioner kroner, fra en konto i Moskva til en konto i Norge.

Nektet å hjelpe

Den russiske NRK-sekretæren valgte, etter å ha rådført seg med en likningsfunksjonær, ikke å bistå i overføringen. Under et telefonavhør med politiet har Krasnova opplyst at hun mottok to telefoner, en fra Christensen og en fra eksparet sammen.

Etter det Dagbladet kjenner til, benekter Christensen at hun noen gang har tatt denne telefonsamtalen. Hun innrømmer imidlertid at hun kjenner til at den fraseparerte mannen har ringt NRK-sekretæren og spurt om hjelp til pengeoverføring.

Christensen skal ha forklart at hun hjalp sin mann med å slå telefonnummeret, men at det var han som pratet med sekretæren.

Innrømmer millionbeløp

NRK-strid om TV-dekning
NRK-strid om TV-dekning Vis mer

I Oslo byrett i går innrømmet Badirkanov at han sjekket muligheten for pengeoverføring fra Moskva.

- Det dreide seg om et beløp på 35000 dollar. Jeg snakket med Tatjana på telefonen, hun har jobbet for NRK i 20 år, om hun kunne undersøke om disse pengene sto på min konto og overføre dem til meg i Oslo. Første gang jeg ringte sa hun ja, andre gangen nei, forklarte Christensens eksmann. Han benektet at pengene hadde noe med smykkesaken å gjøre, men hevdet de stammet fra en forretningshandel i Moskva i 1996. Badirkanov kunne ikke gi retten noe fornuftig svar på hvor disse pengene er i dag, men hevder at de aldri ble overført.

- Jeg deler en konto med en venn, kanskje de er der. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange penger jeg har der, sa Badirkanov.

karianne.solbrekke@dagbladet.no

GJENSYN: I går var det et hjertelig gjensyn mellom NRKs tidligere Moskva-korrespondent Gro Holm og eks-KGB-oberst Anar Agaev.