Thommessen går av

En av disse kan bli ny stortingspresident

Parlamentarisk leder Trond Helleland (H) er en sannsynlig erstatter for Olemic Thommessen, men ikke den eneste.

Parlamentarisk leder Trond Helleland, parlamentarisk nestleder Tone Wilhelmsen Trøen, og Svein Harberg nevnes som aktuelle kandidater. Foto: Terje Pedersen, Vegard Wivestad Grøtt, Vidar Ruud / NTB scanpix
Parlamentarisk leder Trond Helleland, parlamentarisk nestleder Tone Wilhelmsen Trøen, og Svein Harberg nevnes som aktuelle kandidater. Foto: Terje Pedersen, Vegard Wivestad Grøtt, Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er bare timer siden det ble klart at Høyres stortingspresident Olemic Thommessen trekker seg, etter å ha tapt KrFs tillit, men allerede er spekulasjonene i gang om hvem som kan bli hans arvtaker.

Et navn som trekkes fram er Høyres Trond Helleland, som riktignok er parlamentarisk leder i dag.

Høyre-kjenner Sigbjørn Aanes, som nylig gikk av som statsministerens nærmeste rådgiver før jul, sier han tror Helleland er et hett navn.- Jeg tror Helleland blir stortingspresident dersom han selv vil det. Ellers er andre aktuelle navn Svein Harberg og Tone Wilhelmsen Trøen, som holdes for å være dyktige, sier Aanes til Dagbladet.

Overfor Dagbladet vil ikke Helleland utelukke muligheten.

- Jeg vil ikke spekulere i navn som kan bli president, men å kombinere presidentjobben med å være parlamentarisk leder er ikke aktuelt, selv om C.J Hambro hadde begge roller samtidig, skriver Helleland i en sms til Dagbladet.

Tre hete navn

Han ønsker ikke å svare på om han har lyst, og om det i så fall kan være aktuelt å tre av som parlamentarisk leder.Både han og Svein Harberg har også tidligere blitt nevnt i forbindelse med vervet som stortingspresident, seinest da Thommessen ble gjenvalgt i fjor høst, og KrF ba Høyre finne en annen kandidat til Thommessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer