En av elitesoldatene reddet i Afghanistan

Ytterligere 15 amerikanske soldater savnet siden tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av de amerikanske elitesoldatene som har vært savnet i Kunar-provinsen i Afghanistan siden tirsdag er reddet.

.Soldaten skal ha blitt reddet av amerikanske styrker og være i god form.

- Soldaten unnslapp fienden og ble reddet av amerikanske styrker, melder CNN.

Bombet militære mål

Letingen fortsetter etter de andre forsvunne soldatene.

Tidligere i dag bombet et amerikansk fly militære posisjoner i Kunar under leting etter de savnede. Sivile kan ha blitt drept under angrepet.

Hundrevis av amerikanske og afghanske soldater har lett etter soldatene som ble meldt savnet i Kunar, etter at et Chinook-helikopter som skulle assistere teamet ble skutt ned.

Alle de 16 ombord i helikopteret ble drept.Da amerikanske styrker kom til ulykkesstedet, var eliteteamet som helikopteret skulle hjelpe, forsvunnet. Det skal ikke ha vært noen tegn til kamp på stedet. Teamet skal ha vært i kamp med opprørere da de ba om forsterkninger.

FUNNET: En av de 15 savnede elitesoldatene ble funnet i dag i Afghanistan. Foto: SCANPIX
FUNNET: En av de 15 savnede elitesoldatene ble funnet i dag i Afghanistan. Foto: SCANPIX Vis mer

Taliban påtar seg skylda

Taliban, den ytterligående muslimske bevegelsen som ble kastet ut av Afghanistan, påtok seg like etter ansvaret for å ha skutt ned helikopteret. Man frykter at noen kan være tatt til fange.

Helikopteret er det første som blir skutt ned siden Operasjon Anaconda startet i 2002, og det skal være første gang siden krigen i Afghanistan begynte at så mange blir drept på en dag.. I april i år krasjet et Chinook-helikopter i Afghanistan på grunn av dårlig vær. 13 ble drept.

SKUTT NED: Amerikanske soldater ved et Chinook-helikopter av samme type som det som ble skutt ned da det skulle komme med hjelp til en gruppe elitesoldater. 13 døde, og elitesoldatene er savnet.
TALIBAN: Taliban har sagt at det var de som skjøt ned det amerikanske helikopteret tirsdag.