FLERE TREKKER SØKNADEN: Utlendingsdirektoratet behandlet 9.151 asylsøknader i perioden januar til mai. Av disse ble 1.700 søknader trukket. På bildet triller en mann en liten jente over grensen fra Russland til Norge på en sykkel i oktober i fjor. Siden januar har en av fem asylsøkere trukket søknaden sin.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
FLERE TREKKER SØKNADEN: Utlendingsdirektoratet behandlet 9.151 asylsøknader i perioden januar til mai. Av disse ble 1.700 søknader trukket. På bildet triller en mann en liten jente over grensen fra Russland til Norge på en sykkel i oktober i fjor. Siden januar har en av fem asylsøkere trukket søknaden sin. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

En av fem asylsøkere trekker søknaden

Flere enn før ombestemmer seg og ønsker å returnere til hjemlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én av fem som søkte asyl i Norge fra januar til mai, ombestemte seg og trakk søknaden. Mange søkte også om hjelp til å returnere til hjemlandet.

Utlendingsdirektoratet behandlet 9.151 asylsøknader i perioden januar til mai. Av disse ble 1.700 søknader trukket, noe som utgjør 18,5 prosent, melder P4.

— Vi har ikke opplevd så stort omfang tidligere, sier administrasjonssjef Vesna Curk i asylavdelingen i Utlendingsdirektoratet.

I tillegg søkte 1.415 personer om hjelp til retur til hjemlandet.

Flest angrende irakere
Andelen som trakk søknaden fra januar til mai, er høyere enn for hele 2015 og hele 2014. I fjor valgte 804 av 11.884 asylsøkere å droppe søknaden, mens det for to år siden var 442 av 10.056 asylsøkere. Dermed var det henholdsvis 6,7 og 4,4 prosent som trakk søknaden i disse to åra.

Blant dem som har trukket asylsøknaden i år, er 474 irakere, 297 syrere og 270 afghanere.

— Det er en del syriske søkere som ikke ønsket å vente på behandling av søknaden. En del hadde også forventninger om at de ville få et sted å bo og arbeid, noe som ikke var tilfelle. Det var kanskje spesielt det siste som var utslagsgivende, sier Curk.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram