SKADER: En undersøkelse ved Akershus Universitetssykehus viser at 19 prosent av sykehusets pasienter får påført skader i løpet av sykehusoppholdet.
Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX
SKADER: En undersøkelse ved Akershus Universitetssykehus viser at 19 prosent av sykehusets pasienter får påført skader i løpet av sykehusoppholdet. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

En av fem får skader på sykehuset

Halvparten av dem er alvorlige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En undersøkelse ved Akershus Universitetssykehus viser at 19 prosent av sykehusets pasienter får påført skader i løpet av sykehusoppholdet, skriver NRK.

Halvparten av disse skadene skal være alvorlige.

En gjennomgang av et utvalg journaler fra 2007 viste at hele 26 prosent av pasientene innlagt ved kirurgisk divisjon opplevde en uønsket hendelse.

I medisinsk divisjon var tallet 13 prosent.

- Vi vet at dette er noe som faktisk skjer. Det at vi nå kan avdekke og synliggjøre dette, kan bidra til å påvirke holdninger. Dermed kan forbedringsprosesser i avdelingene starte. Det er en kjempeinspirasjon, sier pasientsikkerhetssjef ved Ahus, Helge Svaar til NRK Puls.

Ahus har opplevd flere problemer etter Sykehuset i Lørenskog utenfor Oslo åpnet 1. oktober. Det har fått 137.000 nye kvadratmeter og regnes for å være et av landets største og mest moderne akuttsykehus.

Sykehuset har imidlertid opplevd flere problemer etter nyåpningen 1. oktober i år.

Bare etter seks uker ble det meldt om kapasitetmangel og gangpasienter, og natt til lørdag brøt det digitale journalsystemet sammen. Sykehuset ble stengt for alle nye pasienter i flere timer før datasystemet ble repartert.

 Problemene har stått i kø for Ahus etter nyåpningen 1. oktober i år.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Problemene har stått i kø for Ahus etter nyåpningen 1. oktober i år. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer