Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En av fem jobber alltid eller ofte overtid

Hver femte nordmann oppgir at de alltid eller ofte jobber overtid. Det går fram av YS' arbeidslivsbarometer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barometeret, som er en årlig datainnsamling av tilstanden og utviklingen på sentrale områder i norsk arbeidsliv, legges fram tirsdag. Ifølge Aftenposten viser barometeret at rundt 20 prosent jobber alltid eller ofte overtid, mens 40 prosent jobber overtid «noen ganger».

Arbeidslivsbarometeret viser også at det er arbeidstakere som har såkalt oppgavestyrt arbeid, som jobber mest overtid, mens de som har såkalt klokkestyrt arbeid der arbeidstiden er definert ut fra hvor mye tid som skal brukes på jobb, jobber mindre overtid.

Videre framgår det av barometeret at det er innen telekommunikasjon/IT at flest arbeidstakere opplever at arbeidsgiver sjelden følger reglene for overtidsbetaling. 25 prosent svarer at de opplever dette, mens andelen er 21 prosent innenfor barnehage, skole og utdanning.

Av arbeidstakere som oppgir at de alltid eller ofte må jobbe overtid, og som har rett til vanlig overtidsbetaling, opplever 16 prosent at arbeidsgiver aldri, sjelden eller bare noen ganger følger reglene for overtidsbetaling, skriver avisen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling