Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En av fem nyutdannede politifolk uten jobb

- Ikke tilfredsstillende.

REAGERER: - Jeg forventer at Politidirektoratet tar tak i dette. Jeg har gitt beskjed om at dette resultatet ikke er tilfredsstillende, sier justisminister Anundsen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
REAGERER: - Jeg forventer at Politidirektoratet tar tak i dette. Jeg har gitt beskjed om at dette resultatet ikke er tilfredsstillende, sier justisminister Anundsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

136 av de 620 studentene som besto eksamen på Politihøgskolen i 2013, står uten jobb, viser tall fra Politidirektoratet.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) liker dårlig at ikke flere enn fire av fem tidligere politistudenter har jobb et halvt år etter avlagt eksamen.

- Jeg forventer at Politidirektoratet tar tak i dette. Jeg har gitt beskjed om at dette resultatet ikke er tilfredsstillende, sier Anundsen til ABC Nyheter.

Lederen for Politiforbundet, Sigve Bolstad, mener alle som består Politihøgskolen bør få jobb.

- De må få jobb umiddelbart når de går ut. Nå risikerer man å miste mye god kompetanse. Personer som har tatt den utdannelsen det er skrikende behov for, verken tør eller har tid til å vente, sier han.

(NTB)

Hele Norges coronakart