En av fire familier må droppe fritidsaktiviteter på grunn av høy pris

27 prosent av barnefamilier i Norge sier de har latt være å delta på fritidsaktiviteter på grunn av høye kostnader. - Hjerteskjærende, mener Frivillighet Norge.

DYRT: En av fire familier sier at noen i familien har måttet droppe fritidsaktiviteter på grunn av høye kostnader. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
DYRT: En av fire familier sier at noen i familien har måttet droppe fritidsaktiviteter på grunn av høye kostnader. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tallene kommer fram i en undersøkelse gjennomført av Kantar på oppdrag fra Frivillighet Norge.

27 prosent oppgir i undersøkelsen at de selv eller noen i deres familie har latt være å delta på fritidsaktiviteter på grunn av for høye kostnader.

Det bekymrer Frivillighet Norges generalsekretær.

- Vi må stille opp

- Det er hjerteskjærende å tenke på at noen barn ikke får være med. Det må vi gjøre vårt beste for at ikke skjer. Som forelder er det vondt å ikke kunne gi barnet sitt muligheten til å delta. Her må vi stille opp for hverandre og sørge for at fotballag, korps, teatergrupper og andre fritidsaktiviteter er tilgjengelig for alle, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Han understreker at problemet er kjent fra før av, men at han likevel er overrasket over at tallene er så høye.

Pilotprosjekt

Tidligere i år lanserte regjeringen et pilotprosjekt for et fritidskort som skal dekke deltakeravgifter til barns fritidsaktiviteter. 10 millioner kroner ble satt av til prosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer