Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En av fire har innvandrerbakgrunn

Oslo topper - pakistanere, svensker og irakere er flest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hver fjerde innbygger i Oslo har innvandrerbakgrunn - på landsbasis kommer 8,3 prosent av befolkningen utenfra, viser den siste innvandrerstatistikken fra Statistisk sentralbyrå.

1. januar i år bodde det 4.640.219 her i landet, om lag 34.000 flere enn forrige nyttårsdag. Innvandring utgjorde drøyt halvparten av befolkningsveksten i fjor.

I alt 285.000 personer med norsk adresse har ikke-vestlig bakgrunn. Det utgjør 6,1 prosent av befolkningen. De 101.400 personene med vestlig innvandrerbakgrunn utgjorde 2,1 prosent av befolkningen.

Pakistanere (27.675) og svensker (23.489) er fortsatt de to største innvandrergruppene i Norge - som for fem år siden. Innvandrere fra Irak (20.076) har tatt tredjeplassen på lista fra danskene siden sist.

Statistikken viser at innvandringen fra Irak, Somalia og Russland har økt mest de siste fem årene.

Polakker økte mest

Men i 2005 var det polakker som økte mest. I fjor var året med nest høyest nettoinnvandring til Norge noen gang, bare passert av 1999.

Ved årsskiftet var det bare to kommuner som ikke hadde innbyggere av ikke-vestlig bakgrunn - Beiarn i Nordland og Osen i Sør-Trøndelag.

INNVANDRERE AV IKKE-VESTLIG BAKGRUNN setter sitt preg på bybildet i indre Oslo. Men bydel Søndre Nordstrand har høyeste andel innbyggere med innvandrerbakgrunn i Oslo - 41,3 prosent av befolkningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media