- En av fire i verden er muslimer

1,57 milliarder av verdens befolkning, nesten hver fjerde person, praktiserer islam, ifølge ny rapport.

EN AV FIRE: Muslimer utgjør hver fjerde person i verden, viser ny rapport. Disse palestinske guttene feirer Eid i Jenin på Vestbredden i september i år.Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO/SAIF DAHLAH
EN AV FIRE: Muslimer utgjør hver fjerde person i verden, viser ny rapport. Disse palestinske guttene feirer Eid i Jenin på Vestbredden i september i år.Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO/SAIF DAHLAHVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det eksakte antall muslimer i verden har lenge vært gjenstand for gjetting og omtrentlig anslag, men rapporten fra The Pew Forum on Religion and Public Life gir for første gang et presist antall på hvor mange som bekjenner seg til islam.


Prosjektet tok tre år å gjennomføre, og kommer med en del overraskende faktaopplysninger.


Blant annet er det flere muslimer i Tyskland enn i Libanon, Kina har flere muslimer enn Syria, det er flere muslimer i Russland enn i Jordan og Libya til sammen.


- Den gjengse oppfatningen om at alle muslimer er arabere og at alle arabere er muslimer blir rett og slett visket ut av denne rapporten, sier Amaney Jamal, universitetslektor ved Princeton-universitetet. (NTB)