FLERE STRYKER: I fjor strøk en av ti politistunder på skytegodkjenningen med pistol, men i år strøk en av fire. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FLERE STRYKER: I fjor strøk en av ti politistunder på skytegodkjenningen med pistol, men i år strøk en av fire. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

En av fire politistudenter strøk på pistol-oppskyting i år

- Bra at det stilles krav til at studentene kan håndtere våpenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2015 strøk én av ti politistudenter på skytegodkjenningen med pistol. I 2016 steg andelen til én av fire, skriver Politiforum.

Den nye godkjenningen stiller høyere krav til studentene som går siste året på Politihøgskolen. Før studentene kan gå ut i tjeneste må de gjennom skytegodkjenning med pistol og maskinpistolen.

Våpengodkjenningen har blitt endret for 2016-kullet. Blant annet brukes det mindre tid per student og per øvelse, og øvelsene er gjort mer realistiske. Øvelsene skjer også over kortere tidsrom enn før, skriver nettsiden.

– Jeg tenker i utgangspunktet at det er bra at det stilles krav til at studentene kan håndtere våpenet. Dette viser at det kreves trening for å bruke politiets pistol, sier leder for Politiets Fellesforbunds studentlag, Fredrik Svendby Engen.

Politihøyskolen vedgår at de har begrenset mulighet for trening.

– Skolen har ikke egne skytebaner i Bodø og Oslo, men studentene kan trene ubegrenset med øvingsvåpen. Skolen oppfordrer dem også til å melde seg inn i pistolklubb for å ta ansvar for egen læring, sier Hilde Sørum ved Politihøgskolen.