En av fire sørafrikanske menn har voldtatt

- Landet mangler forbilder, sier Sør Afrika-ekspert.

VINNER IKKE FRAM: Få voldtekter blir anmeldt i Sør-Afrika, og av disse fører bare sju prosent til dom. Denne kvinnen demonstrerer for å skaper oppmerksomhet rundt problemene kvinner og voldtektsofre møter når de søker rettferdighet gjennom rettsapparatet. Foto: AP Photo/Obed Zilwa
VINNER IKKE FRAM: Få voldtekter blir anmeldt i Sør-Afrika, og av disse fører bare sju prosent til dom. Denne kvinnen demonstrerer for å skaper oppmerksomhet rundt problemene kvinner og voldtektsofre møter når de søker rettferdighet gjennom rettsapparatet. Foto: AP Photo/Obed Zilwa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): En av fire menn i Sør-Afrika innrømmer å ha voldtatt, og mange har voldtatt mer enn ett offer.

Dette kommer fram i en undersøkelse om voldtekt og hiv utført av landets medisinske forskningsråd, skriver The Guardian.

De 1738 mennene som deltok i spørreundersøkelsen svarte elektronisk på spørsmålene og var garanterte anonymitet, og med denne metoden ble svarene var uvanlig ærlige.

Stor frustrasjonSør Afrika-ekspert Liv Tørres trekker frem flere grunner til landets dystre voldtektstall.

- Voldtektstallene har jo vært styggelige høye i Sør Afrika, og jeg tror også det er viktig å nevne at terskelen for vold generelt er gått betraktelig ned de siste ti femten åra. Fattigdom, arbeidsledighet samt en stigene frustrasjon over landets situasjon. Det er høyere fattigdomstall nå enn da demokratiet ble innført, sier Tørres.

Liv Tørres forteller om et land der ungdom går rett ut fra skolen og inn i arbeidsledighet, og en nasjon som med store uinnfridde forventninger til et demokratisk styresett.

Sliter med korrupsjon og manglende forbilderSør-Afrika er et av landene hvor det i gjennomsnitt skjer flest voldtekter. Bare noen få blir anmeldt, og bare sju prosent av de anmeldte fører til dom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer