PENN STATE: Dette colleget i Pennsylvania i USA har blitt rystet av en enorm overgrepsskandale. Foto: Scanpix/Mario Tama/Getty Images/AFP
PENN STATE: Dette colleget i Pennsylvania i USA har blitt rystet av en enorm overgrepsskandale. Foto: Scanpix/Mario Tama/Getty Images/AFPVis mer

- En av guttene ble utsatt for over 100 overgrep

USA rystes av overgrepsskandale som stadig vokser. Nå har antallet offer steget til ti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Tidligere assistenttrener for Penn State colleges amerikansk fotballag, Jerry Sandusky, ble i dag nok en gang arrestert for to nye overgrep, melder ABC News.

De som nå melder seg som nye ofre kommer i kjølvannet av en siktelse på blant annet førti punkter om overgrep mot åtte mindreårige gutter.

Som overgrep i den katolske kirke - Det at Penn State sviktet disse barna vil bli kjent som en av de største dekkoperasjonene av seksuelt misbruk, som overgrepene i den katolske kirke, sier Jeff Anderson, som er advokaten til en av guttene som skal være offer for Sanduskys overgrep, ifølge BBC.

De to som nå har meldt seg som ofre, har som flere av de andre guttene, møtt Sandusky i forbindelse med en veldedig organisasjon, Second Mile, en organisasjon for barn som trenger ekstra støtte og tid med voksne.

Hendelsene som i høst har kommet fram går helt tilbake til begynnelsen på 90-tallet, da en gutt, som nå er i midten av tjueåra, forteller at han ble utsatt for minst 100 overgrep av Sandusky.

De fleste guttene var mellom 10 og 15 år da overgrepene skjedde.

Lederen for Second Mile, Jack Raykovitz, har trukket seg fra sin stilling etter at Sandusky ble tiltalt. Joe Paterno, som var hovedtrener for fotballaget ved Penn State, fikk i forbindelse med denne saken sparken midt i fotballsesongen. Noe som førte til opprør blant elevene ved skolen.


Innrømmer å ha dusjet med barn Sandusky forteller i intervjuet med New York Times at politiet på colleget kontaktet Raykovitz i 2002 etter at en assistenttrener fortalte at han hadde sett Sandusky voldta en ung gutt i dusjen i fotballgarderoben. Det var en av hendelsene som universitetsledelsen har fått melding om.

SIKTET: Gerald «Jerry» Sandusky skal siden tidlig på 90-tallet ha utført seksuelle overgrep mot unge gutter.Foto: Scanpix/AP Photo/The Patriot-News, Andy Colwell
SIKTET: Gerald «Jerry» Sandusky skal siden tidlig på 90-tallet ha utført seksuelle overgrep mot unge gutter.Foto: Scanpix/AP Photo/The Patriot-News, Andy Colwell Vis mer

I sitt første intervju etter at skandalen ble kjent benekter Sandusky mange av påstandene, men innrømmer å ha dusjet med barn.

- De har tatt alt jeg noen gang har gjort for en ung person og vridd det til at mine motiv var seksuelle. Jeg hadde barn etter barn etter barn som kan si at jeg var en farsfigur for dem, og nå er alt vridd, sa han til New York Times.
- De trengte det Han forteller at det som var fysisk mellom han og barna skjedde naturlig, som klemmer og bryting.

- Jeg tror at mange av barna trengte det, sier han.

I neste uke skal Sandusky sitte ansikt til ansikt med de som anklager ham for overgrep i en høring.

FAKKELTOG: Studenter ved Penn State hadde en markering for de som skal være utsatt for overgrep. Foto: Scanpix/Patrick Smith/Getty Images/AFP
FAKKELTOG: Studenter ved Penn State hadde en markering for de som skal være utsatt for overgrep. Foto: Scanpix/Patrick Smith/Getty Images/AFP Vis mer