En av Hellas' mest ettersøkte terrorister var ikke til å kjenne igjen da han ble pågrepet etter ett år på rømmen

Sonet seks livstidsdommer.

DA OG NÅ: Gresk politi publiserte i helga bildet til høyre av Christodoulos Xiros etter pågripelsen i helga. Bildet til venstre er fra trusselvideoen mannen la ut etter rømningen fra et gresk fengsel i januar i fjor. Foto: NTB Scanpix
DA OG NÅ: Gresk politi publiserte i helga bildet til høyre av Christodoulos Xiros etter pågripelsen i helga. Bildet til venstre er fra trusselvideoen mannen la ut etter rømningen fra et gresk fengsel i januar i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han ble funnet syklende utenfor hjemmet han hadde leid i byen Anavyssos sørøst for Hellas' hovedstad Aten. Med det lange, lysbleka håret og biker-skjegget han hadde anlagt, var ikke terrordømte Christodoulos Xiros til å kjenne igjen.

Lite visste folk i byen at mannen var en av Hellas' mest ettersøkte menn. For ganske nøyaktig ett år siden, 7. januar 2014, kom han aldri tilbake til høysikkerhetsfengselet Korydallos i Aten etter å ha besøkt familien.

Etter trusselvideoer, terrorfrykt og en intenst klappjakt, ble den terrordømte grekeren pågrepet lørdag, melder gresk politi.

Geriljakriger Christodoulos Xiros (56) ble i 2003 dømt til seks livstidsdommer og 25 år i fengsel for sin rolle i terrorgruppa Revolusjonær organisasjon 17. november.

Bombinger, skyteepisoder og attentater var blant punktene 56-åringen ble dømt for i forbindelse med sitt medlemskap i den marxist-leninistiske revolusjonære gruppa.

Gruppa skal i løpet av en periode på 27 år ha stått bak minst 23 drap og attentater fordelt på over hundre angrep, det første på den amerikanske etterretningstjenesten CIAs stasjonssjef i Aten, Richard Welch i 1975. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.