DØMT: Grunnleggeren av elektronikkjeden Gome i Kina, Huang Guangyu (bildet), er dømt til 14 års fengsel i Kina. Bildet er fra en pressekonferanse i 2006. Foto: REUTERS/SCANPIX
DØMT: Grunnleggeren av elektronikkjeden Gome i Kina, Huang Guangyu (bildet), er dømt til 14 års fengsel i Kina. Bildet er fra en pressekonferanse i 2006. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

En av Kinas rikeste dømt til 14 års fengsel

Bestikkelser, innsidehandel og ulovlig forretningsvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En domstol i Beijing har dømt en av Kinas rikeste personer til 14 års fengsel for bestikkelser, innsidehandel og ulovlig forretningsvirksomhet.

Grunnleggeren av en stor butikkjede, Huang Guangyu, er også ilagt en bot på 600 millioner yuan, rundt 500 millioner kroner, melder det offisielle nyhetsbyrået Xinhua.

Huang har tjent formuen på å starte elektronikkjeden Gome. Han ble arrestert av politiet i november 2008, mistenkt for manipulasjon med aksjemarkedet.

På en liste over Kinas rike sto Huang i 2008 på førsteplass. Han bygde seg opp fra en meget beskjeden bakgrunn i en fattig familie i Guangdong-provinsen. Han skal fortsatt eie aksjer i Gome til en verdi av over 11 milliarder kroner.

NTB