Sikter for drap:

- En av mine beste elever

Nye detaljer om mannen som er siktet for drap på fire studenter i Idaho.

DRAPSSIKTET: Politiet har siktet Bryan Christopher Kohberger (28) for fire drap på studenter i Idaho. Foto: Handout / Monroe County Correctional Facility / Reuters
DRAPSSIKTET: Politiet har siktet Bryan Christopher Kohberger (28) for fire drap på studenter i Idaho. Foto: Handout / Monroe County Correctional Facility / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I løpet av mine 10 år som lærer har jeg bare anbefalt to studenter til et ph.d.-program og han var en av dem. Han var en av mine beste elever noensinne. Alle er i sjokk over dette, sier Michelle Bolger, førsteamanuensis ved DeSales University i Pennsylvania, til Daily Mail.

Hun var i seks måneder læreren til Bryan Kohberger (28), mannen som nå er mistenkt for å ha drept fire studenter i småbyen Moscow i Idaho.

Drapene, som skjedde 13. november, rystet den lille byen og framsto lenge som et mysterium. Fredag før nyttårsaften opplyste imidlertid politiet at de hadde pågrepet og siktet Kohberger for drapene.

DREPT: De fire studentene Ethan Chapin (20), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (20) og Kaylee GonCalves (21) ble funnet drept. Foto: Privat
DREPT: De fire studentene Ethan Chapin (20), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (20) og Kaylee GonCalves (21) ble funnet drept. Foto: Privat Vis mer

I sjokk

Nevnte Bolger hjalp i fjor Kohberger med hans masteravhandling ved universitet og forteller avisa at hun er i sjokk etter nyheten.

- Nyheten er opprørende. Jeg har ikke sovet i det hele tatt siden jeg hørte om Bryan, forteller Bolger.

Hun møtte aldri den drapsmistenkte fysisk, men skal ha kommunisert mye med han over e-post og Zoom. Basert på det sier hun at Kohberger var en «flott skribent» og en «briljant student».

Hun sier at than alltid oppførte seg profesjonelt sammen med henne.

- Han virket normal, men igjen kjente jeg ham bare fra undervisning over internett. Jeg visste ikke noe personlig om ham, sier Bolger.

Hun hjalp blant annet 28-åringen med et spørreskjema som har skapt oppsikt etter nyheten om pågripelsen. Spørreskjemaet, som ble laget i forbindelse med Kohbergers masteroppgave, spurte blant annet personer om deres tanker og følelser under utførelse av en forbrytelse.

Bolger skal ha vært såpass imponert over Kohbergers akademiske innsats at hun anbefalte ham til en doktorgrad ved fakultetet for kriminologi ved Washington State University.

Universitet ligger bare en kort kjøretur fra universitet i Idaho der de fire avdøde studentene, Kaylee Goncalves (21), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (21) og Ethan Chapin (20), gikk.

- Ivrig etter å bli frikjent

Politiet mener at Kohberger brøt seg inn i hjemmet der de fire studentene oppholdt seg med en plan om å drepe, og han er siktet for fire overlagte drap, opplyste politisjef i Moscow, James Fry, på en pressekonferanse forrige uke.

Politiet sier at de kan knytte Kohbergers bil, en Hyundai Elantra, til området på drapstidspunktet. Politikilder sier også til CNN at de skal ha DNA-beviser.

Kohberger hevder på sin side at han er uskyldig.

- Kohberger er ivrig etter å bli frikjent for disse anklagene, og ser fram til å løse dette så raskt som mulig, sier hans forsvarer, Jason LaBar, i en uttalelse til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer