En av seks emigranter dør i forsøket på å nå Kanariøyene

Titusenvis av afrikanere flyktet til Kanariøyene med båt i år. En av seks døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusenvis av afrikanske emigranter forsøkte å nå Kanariøyene med båt i løpet av året som gikk. Nesten en av seks omkom i forsøket.

Om lag 6.000 mennesker har så langt i år mistet livet på ferden mot de spanske øyene, mens 31.404 har lyktes i å nå målet.

- Tallet på omkomne er dramatisk, sa Kanariøyenes visedirektør for immigrasjon, Froilan Rodriguez, til den spanske radiostasjonen Cadena Ser i går.

Antallet ulovlige innvandrere som kommer til øyene, er over seks ganger så høyt som i fjor. Tettere grensekontroll i Marokko har ført til at mange tar sjansen på å tilbakelegge opptil 2.000 kilometer fra Mauritania og Senegal til Kanariøyene, ofte i skrøpelige og overfylte farkoster.

I forsøket på å unnslippe fattigdom ender tusenvis opp på gata i Spania, Europas viktigste destinasjon for ulovlige innvandrere. Så langt i år er rundt 20.000 mennesker blitt overført til det spanske fastlandet fra Kanariøyene.

(NTB)

ØNSKER OPPHOLD: De som maktet å nå Kanariøyene i går blir undersøkt av Røde Kors og de spanske myndighetene ved havna Gran Tarajal i Fuerteventura. Rekordmange dør på veien over havet. Foto: EPA/SCANPIX
ØNSKER OPPHOLD: De som maktet å nå Kanariøyene i går blir undersøkt av Røde Kors og de spanske myndighetene ved havna Gran Tarajal i Fuerteventura. Rekordmange dør på veien over havet. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer