En av Storbritannias mest ettersøkte ligger og soler seg ved bassenget. Så kommer politiet

Har vært på rømmen i fire år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britiske Andrew Terence Moran (31) har vært på rømmen fra politiet siden han for fire år siden overfalt og rømte fra sikkerhetsvakter under en rettssak i Storbritannia, der han var tiltalt for væpna ran.

Siden har han vært en av Storbritannias mest ettersøkte menn.

Fredag ble han imidlertid innhentet av lovens lange arm.

Moran lå og slikket sol sammen med kjæresten ved et basseng utenfor en luksusvilla i Spania fredag, tilsynelatende helt uvitende om at store politistyrker samtidig omringet bassengområdet.

Da politiet hoppet fram over gjeredene, gjorde 31-åringen et forsøk på å rømme, men kom ikke særlig langt før han ble overmannet og lagt i håndjern.

Politiet har nå frigitt en video, som viser den dramatiske pågripelsen. Se den øverst i saken.

Beslagla flere våpen Ifølge Storbritannias Serious Organized Crime Agency (SOCA), beslagla politiet også to håndvåpen, ammunisjon og en machete i luksusvillaen hvor Moran holdt til.

- Moran trodde han kunne unndra seg fengselsstraff ved å flykte til Spania, stadig endre oppholdssted og ved bruk av falske identiteter, sier sjefsetterforsker i SOCA, Matt Burton, ifølge Huffington Post.

Politiet har lenge hatt mistanke om at Moran har oppholdt seg i Spania, og så sent som i november i fjor ble han sporet opp av spansk politi.

Den gang greide 31-åringen imidlertid å flykte fra politiet i et kjøretøy. Også da fant politiet våpen i huset han hadde bodd i, i tillegg til at de beslagla fem kilo cannabis.

Utleveres til Storbritannia Sammen med Stephen Devalda (29) ble Moran i 2005 siktet for å ha stjålet 25 000 britiske pund, tilsvarende rundt 220 000 norske kroner, fra en postbil i Colne i England.

De to skal ha truet til seg pengene ved bruk av håndvåpen, en machete og en baseballkølle.

En sikkerhetsvakt ble skadet under ranet.

Devalda ble arrestert på et luksushotell i Marbella i mars 2011 og utlevert til Storbritannia der han ble dømt til ni år og åtte måneder i fengsel for væpnet ran.

Det var i 2009 at Moran rømte fra varetekt ved å overfalle fire sikkerhetsvakter. Til tross for sitt fravær under rettssaken ble han likevel dømt for å ha begått væpnet ran.

Moran vil nå bli utlevert til britiske myndigheter.