Derfor er Ap-lederens tale til Fellesforbundet

En av Støres viktigste taler

- Jeg forstår frustrasjonen. Men det er ikke EØS-avtalen som må sies opp, det er regjeringen, sier Jonas Gahr Støre.

Ap-leder Jonas Gahr Støre taler i dag til Fellesforbundets landsmøte. Det er store forventninger til tydelig tale om EØS og avtalens såkalte handlingsrom. Reporter: Mats Rønning. Kommentator: Geir Ramnefjell. Video: NTB og Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Folkets Hus (Dagbladet): - Jeg har respekt for at det ulike syn på EØS-avtalen. Men Ap mener at EØS- avtalen er god og skal tas vare på i en urolig verden. Vi vil ikke utrede alternativer til noe vi er for. Så har jeg respekt for at andre vil utrede alternativer. Det blir deres ansvar. Men jeg vil advare mot å sette det vi har på spill, sa Støre til landsmøtet.

Utrede handlingsrommet

Han sa at forslaget om å utrede handlingsrommet i EØS-avtalen, og få mer kunnskap om det, er et «spennende forslag» som Ap har allerede har foreslått i Stortinget.

Støre gjentok sin bekymring for hva en oppsagt EØS-avtale vil kunne få av negative følger for norsk markedsadgang til Europa, og viste til Brexit-prosessen. Han avviste at det er «EU-skremsler», og viste til at bedrifter flytter ut fra Storbritannia.

Lover storrengjøring

Han lovet samtidig opprydding og storrengjøring i norsk arbeidsliv dersom Ap får regjeringsmakt i 2021. Støre mener det er mulig innenfor EØS-avtalen.

- Jeg forstår frustrasjonen. Det er ingen grunn til å skjønnmale, sa Støre og medga at han så klare utfordringer med arbeidsinnvandring og et press mot norske lønninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer