Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En av to festsjåfører kjører i fylla

Nærmere halvparten av all ungdom i Trøndelag som er involvert i en trafikkulykke på vei til eller fra fest kjører i fylla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av tre unge sjåfører som har vært involvert i trafikkulykker i Trøndelag de siste tre årene kjørte med promille. Og verst har det vært for dem som har kjørt til eller fra fest: Nærmere halvpartene av disse kjørte nemlig i fylla. Det skriver Adressavisen i dag.

Det viser en undersøkelse som Statens vegvesen i Nord-Trøndelag har gjort i begge trøndelagsfylkene. Leder for trafikksikkerheten i Statens vegvesen, Tommy Bones, er overrasket over at unge sjåfører nærmest gir blaffen i sikkerheten.

- Jeg er overrasket over at det nærmest er vill vest når det gjelder bruk av bilbelte, hjelm på motorsyklister og promillen blant sjåførene. At trafikkulykkene blant ungdom tross alt skjer i en periode av døgnet med liten trafikk gjør ikke saken bedre, sier han.

Særlig ille er det i Nord-Trøndelag der mer enn halvparten av festkjørerne var beruset, mens tallet var 38 prosent i Sør-Trøndelag.

Bones tror ikke at alle foreldrene vet hvor farlig denne kjøringen er, men sier at både veivesenet og politiet har vært klar over at mange av ulykkene skyldes promille. Nå er det også skikkelig dokumentert.

- Det kan være betydningsfullt når myndighetene skal se hvordan de skal anvende ressursene fremover, ikke minst i politiet. Vi vet også mer om hvor ulykkene skjer, når det skjer og hvorfor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media