En av to mener monarkiet er styrket etter fødselen

Nesten halvparten av det norske folk mener monarkiet blir styrket etter at kronprinsesse Mette-Marit fødte en jente som blir arving til Norges trone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få timer etter at jenta ble født, svarte 46 prosent av de 600 spurte i Opinions hurtigmåling for Aftenposten at de mener den nye generasjonen i kronprinsfamilien vil styrke monarkiets stilling i Norge. Det var like mange menn som kvinner som mente dette.

Bare 5 prosent mener kongedømmet vil bli svekket, mens 49 prosent enten mener tronarvingens fødsel ikke vil ha noen betydning eller har ingen mening om saken.

75 prosent av de spurte i undersøkelsen mener Norge fortsatt bør være et monarki.

Navn

Spekulasjonene på hva den lille skulle hete gikk høyt i mediene. Torsdag formiddag blir det klart hva navnet blir. Prinsesse Ragnhild fru Lorentzen uttalte til VG at hun håpet at Mette-Marit og Haakon ikke valgte hennes eget navn. Ragnhild er altfor vanskelig å uttale i utlandet, er grunnen hun oppgir.

- Jeg håper at de nybakte foreldrene gir datteren et navn som kan uttales på alle språk. Det går ikke med Ragnhild, sier prinsessen.

(NTB)

FEIRET:</B> På slottsplassen var det tente lys i går kveld for å feire den nye prinsessen. Kronprinsesse Mette-Marit fødte en datter på Rikshospitalet.