En av to unge dropper kondom

Vi vet det er dumt, men kondomen forblir ofte i veska. Flere unge enn eldre får påvist klamydia.

FLAUT: - Ungdom er seksuelt aktive med flere partnere, sier Tore Holte Follestad i Sex og Samfunn. Likevel er det fortsatt flaut å bruke kondom, og antall klamydiatilfeller er stabilt høyt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FLAUT: - Ungdom er seksuelt aktive med flere partnere, sier Tore Holte Follestad i Sex og Samfunn. Likevel er det fortsatt flaut å bruke kondom, og antall klamydiatilfeller er stabilt høyt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hele 51 prosent av norske ungdommer mellom 15 og 19 år har hatt ubeskyttet sex med ny partner. Dette viser en undersøkelse gjennomført i forbindelse med Verdens Prevensjonsdag, som markeres 26. september hvert år.

Norske ungdommer kan virke dårlig forberedt på sommerens moro. 35 prosent svarer at de ikke hadde prevensjon tilgjengelig. Ti prosent svarer at partneren ikke ville bruke prevensjon.

Sommeren er gjerne høysesong for ubeskyttet sex.

- Helsestasjonene fylles opp av folk som skal teste seg etter sommeren. Det er stor fare for at flere vil teste positivt. I ferien er vi på reise, treffer nye folk og blodet bruser om sommeren. Jeg tror det er flere som har glemt tidligere lærdom i år også, sier Tone-Berit Lintho, leder i RFSU Norge.

Glemmer fort RFSU Norge gjør annethvert år en stor, nordisk undersøkelse. Forrige undersøkelse, Sex og kondom og sånn 2011, viste at to av tre hadde hatt ubeskyttet sex en eller annen gang.

- De er flinkere til å bruke kondom i de yngste aldersgruppene. Så dabber det av- jo eldre vi blir, jo mer selvsikre blir vi på at vi kan se på folk hvem som har kjønnssykdommer, men det kan vi jo ikke se, sier Lintho.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer