<strong>FÅR JOBB:</strong> Knut Storberget mener alle vil få jobb.
Foto: CHristian Roth Christensen / Dagbladet
FÅR JOBB: Knut Storberget mener alle vil få jobb. Foto: CHristian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

En av tre ferske politifolk uten jobb

Justisministeren mener så å si alle vil være ansatt innen året er omme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

81 av de 347 studentene i årets politikull som besto eksamen, sto uten jobb i politiet ved den foreløpig siste opptellingen som Politidirektoratet gjorde rett før helgen.

Det opplyste justisminister Knut Storberget (Ap) i Stortinget onsdag. Han la til at det for tida er 22 stillinger for nyutdannede som er lyst ut eller i ferd med å bli utlyst.

- Totalt er det nå 183 ledige stillinger i politiet. Når mer erfarne folk søker og får de øvrige stillingene, vil det bli flere ledige stillinger i bunn. Derfor ser det lovende ut, og utsiktene er at tilnærmet alle vil være ansatt i løpet av året, sier Storberget.

- Mange opplever det som løftebrudd når de ikke får ansettelse, sa Høyres Svein Harberg, og viste til en nyutdannet politimann som har søkt 30 stillinger landet rundt uten å få napp.

- Det er feil å skape et inntrykk av at politistudenter ikke får jobb. I snitt har 94 prosent av studentene fått jobb i politiet i løpet av et år etter fullført utdannelse i årene 2006- 2010. Det er et veldig høyt tall, kanskje den høyeste andelen for noen profesjonsutdanning, sa Storberget.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer