FÅR JOBB: Knut Storberget mener alle vil få jobb.
Foto: CHristian Roth Christensen / Dagbladet
FÅR JOBB: Knut Storberget mener alle vil få jobb. Foto: CHristian Roth Christensen / DagbladetVis mer

En av tre ferske politifolk uten jobb

Justisministeren mener så å si alle vil være ansatt innen året er omme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

81 av de 347 studentene i årets politikull som besto eksamen, sto uten jobb i politiet ved den foreløpig siste opptellingen som Politidirektoratet gjorde rett før helgen.

Det opplyste justisminister Knut Storberget (Ap) i Stortinget onsdag. Han la til at det for tida er 22 stillinger for nyutdannede som er lyst ut eller i ferd med å bli utlyst.

- Totalt er det nå 183 ledige stillinger i politiet. Når mer erfarne folk søker og får de øvrige stillingene, vil det bli flere ledige stillinger i bunn. Derfor ser det lovende ut, og utsiktene er at tilnærmet alle vil være ansatt i løpet av året, sier Storberget.

- Mange opplever det som løftebrudd når de ikke får ansettelse, sa Høyres Svein Harberg, og viste til en nyutdannet politimann som har søkt 30 stillinger landet rundt uten å få napp.

- Det er feil å skape et inntrykk av at politistudenter ikke får jobb. I snitt har 94 prosent av studentene fått jobb i politiet i løpet av et år etter fullført utdannelse i årene 2006- 2010. Det er et veldig høyt tall, kanskje den høyeste andelen for noen profesjonsutdanning, sa Storberget.
(NTB)