Spørsmålet splitter folket:

En av tre gir Erna Sylvi-stryk

Folkets tilfredshet med Erna Solberg (H) faller etter Listhaug-bråket, og velgerne splittes i synet om statsministerens håndtering.

DÅRLIG: Statsminister Erna Solberg (H) får kritikk for debatten omkring Sylvi Listhaug (Frp, t.h). Her er de to fotografert sammen på en konferanse i 2016, da Sylvi Listhaug fortsatt var innvandrings- og integreringsminister. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DÅRLIG: Statsminister Erna Solberg (H) får kritikk for debatten omkring Sylvi Listhaug (Frp, t.h). Her er de to fotografert sammen på en konferanse i 2016, da Sylvi Listhaug fortsatt var innvandrings- og integreringsminister. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere riksaviskommentatorer har slått fast at Erna Solberg (H) er svekket som statsminister etter bråket rundt Sylvi Listhaugs facebookpost, som tidligere denne måneden nesten førte landet ut i regjeringskrise.

Velgerne er ikke like kritiske, skal man tro undersøkelsen Ipsos har gjort for Dagbladet fra mandag til onsdag i forrige uke.

Den viser at tre av ti (31 prosent) synes Erna har håndtert debatten rundt Listhaug dårlig.

I samme periode har Høyre gått tilbake på Dagbladets ferske måling.

Hovedtrenden er likevel at folket er splittet.

- Velgerne liker ikke slike politiske konflikter og jeg tar tallene til etterretning, men alle skal vite at i skyggen av Listhaug-saken jobber regjeringen med å gjennomføre vår politikk for å skape en bedre skole og flere jobber. Nå ser jeg fram til påskeferie, og så skal jeg jobbe alt jeg klarer framover for å sikre at Norge fortsatt er et fantastisk land å bo i, skriver Solberg (H) i en sms til Dagbladet via sin rådgiver Rune Alstadsæter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer