En av tre kreftpasienter prøver alternativ medisin

Alternativ medisin er ikke lenger bare et siste desperate skrik fra kronisk lidende. Mellom 20 og 40 prosent av alle kreftpasienter prøver alternativ behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Homeopati, healing, urter og vitaminer, akupunktur og ulike dietter er de mest vanlige alternative behandlingsmetodene for å komme sykdommen til livs, skriver Aftenposten.

- Pasientene som prøver alternative metoder er oftest mellom 30 og 60 år. De aller fleste ser på alternativene som et supplement til tradisjonell behandling, sier overlege ved kreftavdelingen på Regionsykehuset i Tromsø, Terje Risberg, som understreker at de fleste bare har milde symptomer.

Årsaken til at fler og fler søker alternativ behandling er blant annet at de vil ta aktivt del i prosessen, og at de søker trøst i en ellers håpløs situasjon, skal vi tro Aftenposten.

Undersøkelser viser to hovedlinjer i utbredelsen: De fleste som søker alternativ behandling er kvinner, og flertallet kommer fra Nord-Norge.

Kjønnsforskjellen avspeiler seg også innenfor legeyrket, der kvinnelige leger er langt mer åpne for de "uskolerte" behandlingsformene enn sine mannlige kolleger.