NORSK REDNINGSOPPDRAG:  I år har strømmen av migranter inn i Europa økt dramatisk. Mange av de som kommer er flyktninger fra krigsherjede land som Syria, som ønsker å søke asyl i europeiske land, også Norge. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / NTB Scanpix
NORSK REDNINGSOPPDRAG: I år har strømmen av migranter inn i Europa økt dramatisk. Mange av de som kommer er flyktninger fra krigsherjede land som Syria, som ønsker å søke asyl i europeiske land, også Norge. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / NTB ScanpixVis mer

En av tre nordmenn er villige til å huse en flyktning, men nordlendinger er mer negative

34 prosent vil stille med bolig, 62 prosent vil ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

34 prosent svarer ja til å huse en flyktning for en periode på tre til seks måneder, og unge er mer villige enn de eldre, viser en undersøkelse Norstat har gjort for Vårt Land.

En av tre er altså positive til å huse flyktninger i sitt hjem eller en bolig en eier for en periode på tre til seks måneder, dersom myndighetene sier det er avgjørende for om Norge kan ta imot flere flyktninger.

Et klart flertall på 62 prosent svarer nei på spørsmålet. 4 prosent svarer vet ikke.

Ifølge tallene har større husholdninger større sannsynlighet for å si ja til å huse flyktninger enn mindre husholdninger på en til to stykker.

Det er flere kvinner (39 prosent) enn menn (29 prosent) som er positive, og blant de over 50 år sier langt flere (71 prosent) nei til å losjere flyktninger enn yngre aldersgrupper.

Undersøkelsen viser også at nordlendinger er mer negative enn andre deler av landet. De er mer positive i Midt-Norge, på Sørlandet inkludert Telemark og i Oslo.

Minst villige til å huse flyktninger er Fremskrittspartiets velgere, der kun 7 prosent sa ja. Av Senterpartiets er 79 prosent negative. Til sammenligning sa 75 prosent av Rødts velgere og 53 prosent av Miljøpartiet De Grønnes velgere ja til det samme.

(NTB)