En av tre strøk til eksamen i medisin

- Uskyldige ofre i prøveprosjekt, sier studentleder ved Universitetet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten en av tre medisinstudenter ved Universitetet i Oslo strøk i tredje semester. Dette er en mangedobling fra tidligere år.

I år gjennomgikk UIO-studentene en såkalt stasjonseksamen.

Denne eksamensformen skal ha vært svært dårlig tilrettelagt, hevder studenter.

- Vi mener at første gjennomføring av den nye eksamensformen var preget av svært mange feil. Studentene føler seg som uskyldige ofre i et prøveprosjekt der de opplever at skylden for de dårlige resultatene utelukkende legges på studentene, sier tillitsvalgt for studentene ved UIO, Christoffer Smith, til Dagens Medisin.

Nesten alle klaget

Nesten alle studentene som strøk, har klaget i etterkant. Klagene har først og fremst gått på formelle feil. Studentene har blant annet klaget på at utstyret var for dårlig og at det ble gjort forskjellsbehandling.

Strykprosenten ved tredje semester de siste årene har i gjennomsnitt ligget på 5 prosent, og maksimalt opp mot 10 prosent enkelte år.

På den skriftlige eksamen var strykprosenten til årets kull 5,4 prosent - en helt normal verdi.

Sensor: - Bra eksamen

- Tilsynssensoren har som oppgave å se på eksamensordningen. Vedkommende vi brukte, sier eksamenen var bra, at den ble riktig avviklet og at den testet bredt over alle læringsmål, sier studiedekan Brit-Ingjerd Nesheim ved Det medisinske fakultet ved UIO. (NTB).