- EN KOMPLETT PARODI: Den kjente amerikanske fysikeren Brian Greene er en av de største trekkplastrene til kunst- og vitenskapsfestivalen Starmus, som avholdes i Trondheim denne uka. Han mener Donald Trumps holdning til klimaendringene er en parodi. Foto: Trond Sverre Kristiansen / NTNU
- EN KOMPLETT PARODI: Den kjente amerikanske fysikeren Brian Greene er en av de største trekkplastrene til kunst- og vitenskapsfestivalen Starmus, som avholdes i Trondheim denne uka. Han mener Donald Trumps holdning til klimaendringene er en parodi. Foto: Trond Sverre Kristiansen / NTNUVis mer

Vitenskapsfestivalen Starmus:

En av verdens mest kjente fysikere har lyst til å stille Trump spesielt ett spørsmål

Donald Trumps holdning til vitenskapen er skadelig for hele verden, mener den kjente amerikanske fysikeren Brian Greene. Han kaller Trumps klimafornektelse en «en komplett parodi».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er merkelig at du nevner det, sier Brian Greene, og lener seg tilbake i den hvite skinnstolen i et lite møterom i Trondheim spektrum.

Den kjente fysikeren har nettopp levert et av sine populære foredrag om fysikkens altomfattende teori, superstrengteorien, foran en fullsatt sal i bartebyen. Greene er én av de største navnene kunst- og vitenskapsfestivalen Starmus har på plakaten i år, og med god grunn.

I tillegg til å være anerkjent for sitt teoretiske arbeid om superstrengteorien, turnerer professoren på lignende festivaler verden over.

I USA turnerer han også talkshows og har blant annet fungert som Stephen Colberts «husfysiker». Han har skrevet tre populærvitenskapelige bøker og laget sju timer med TV-dokumentarer om fysikken og universet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn