<strong>ENORM:</strong> Diamanten som ble funnet i en gruve i Sør-Afrika og skal være den nittende største noensinne funnet. Firmaet Petra Diamonds stod bak funnet. Her holder sjefen Johan Dippenaar opp stenen. Foto:  EPA/PETRA
ENORM: Diamanten som ble funnet i en gruve i Sør-Afrika og skal være den nittende største noensinne funnet. Firmaet Petra Diamonds stod bak funnet. Her holder sjefen Johan Dippenaar opp stenen. Foto: EPA/PETRA Vis mer

En av verdens mest verdifulle diamanter funnet

Er på hele 507 karat og ble gravd fram fra en gruve i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Den hvite diamanten er på hele 507,55 karat som tilsvarer 101,5 gram.

Den skal være vedt svimlende 20 millioner dollar hvilket tilsvarer 116,5 millioner kroner,

- Spektakulær og vakker
Diamanten ble gravd fram i den historiske Cullinan-gruven i Sør-Afrika, skriver nyhetskanalen BBC. Firmaet Petra Diamonds annonserte funnet i dag morges.

- Cullinan-gruven har nok en gang gitt verden en spektakulær, vakker og viktig diamant, sier sjef for Petra, Johan Dippenaar til BBC.

- Alle indikasjoner så langt tilsier at diamanten er eksepsjonell når det kommer til farge og klarhet, sier Dippenaar.

Sammenlignes med kronjuveler
Firmaet antar at diamanten er sammenlignbar med den enorme diamanten som tidligere er funnet ved Cullinan-gruven - og som nå er en del av de britiske kronjuvelene.

Av høy kvalitet
Den nye diamamten har fortsatt ikke fått navn. Petra opplyser at den ble funnet sist tirsdag. Det antas at den er en type 2-diamant, hvilket indikerer at den er av høy kvalitet, ifølge avisa The Guardian.

Nå undersøkes stenen grundig av eksperter, for å avgjøre dens eksakte verdi. En 480 karat diamant som ble funnet i fjor, var vedt 18 millioner dollar, eller 104,8 millioner kroner.

Funnet større før
Petra opplyser at stenen er en av de 20 største diamantene av høy kvalitet som noensinne er funnet.

Den største diamanten firmaet har funnet, var hele 3 106 karat. Den ble gravd fram i 1905 og fikk navnet Cullinan. Stenen ble kuttet opp i ni seperate deler.

Flere av disse er en del av de britiske kronjuvelene.


En firedel av alle diamantene som finnes, blir funnet i Cullinan-gruven, ifølge The Guardian.


KRONJUVEL? Firmaet som fant diamanten mener den kan sammenlignes med tidligere diamantfunn som er blitt en del av de britiske kronjuvelene. Foto: EPA/PETRA
KRONJUVEL? Firmaet som fant diamanten mener den kan sammenlignes med tidligere diamantfunn som er blitt en del av de britiske kronjuvelene. Foto: EPA/PETRA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer