En av verdens rikeste menn hyller Norge

- De ni labradorvalpene til kronprinsparet var høydepunktet for barna våre, skriver Bill Gates om norgesbesøket i sommer.

HYLLER NORGE: Bill Gates skriver selv om sommerens norgesbesøk i Dagens Næringsliv i dag.
Foto: Mette Randem
HYLLER NORGE: Bill Gates skriver selv om sommerens norgesbesøk i Dagens Næringsliv i dag. Foto: Mette RandemVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bill Gates har selv tatt pennen fatt og forfattet et innlegg i dagens utgave av Dagens Næringsliv.

Microsoft-grunnleggeren og medstyreleder i Bill & Melinda Gates Foundation er god for rundt 430 milliarder kroner. Tidligere i sommer var han på sitt andre besøk i Norge dette året.

Og det er den reneste hyllesten Norge blir til del i innlegget fra Bill Gates.

«Sta bønder» «Min kone Melinda og jeg har etter enda et besøk i Norge funnet ut at vi deler dere nordmenns syn i utviklingsspørsmål - særlig engasjementet for å skape håndfaste resultater», skriver Gates i DN.

Av artikkelen går det fram at Gates ble imponert over hvordan norske bønder har lykkes under utfordrende omstendigheter.

«I den fantastiske utsikten fra fjordene kunne familien min og jeg se hvordan jorden har blitt dyrket i landskap helt ulikt noe vi har sett før. Vi ble inspirert av historien om sta bønder som gjennom skiftende årstider har ledet kveget opp og ned de smale, bratte stiene», skriver Gates.

- Høydepunkt Multimilliardæren priser også det han kaller Norges enestående innsats for internasjonal fattigdomsbekjempelse, og sier han og hans kone i stor grad deler samme syn på utvikling som nordmenn.

Gates-barna lot seg imidlertid rive mest med av kronprinsparets flokk av firbeinte.

- De ni labradorvalpene til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var nok turens høydepunkt for deres del, skriver Bill Gates.

Gates skriver at han måtte til Norge for å lære mer om de mange amerikanske nobelprisvinnerne.

Ifølge Bill Gates er Nobels Fredssenter et uttrykk for Norges engasjement for å skape en mer fredelig verden.

«Norges innsats for utvikling - ikke bare gavmildheten, men også engasjementet for å skape håndfaste resultater - er et like viktig signal om deres bidrag til å gjøre verden til et bedre sted for alle».