BESØKTE VESTLANDET:  Jack Ma spiste hos kinarestauranten Long Cheng da han i helga var på ferie i Ålesund. Foto: Scanpix
BESØKTE VESTLANDET: Jack Ma spiste hos kinarestauranten Long Cheng da han i helga var på ferie i Ålesund. Foto: ScanpixVis mer

En av verdens rikeste menn på ferie i Norge

Besøkte Geirangerfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av verdens aller rikeste menn - skaperen av Asias svar på Ebay - benyttet helga til å reise til Vestlandet.

Alibaba-gründer Jack Ma ble observert i Ålesund sammen med et stort reisefølge.

Besøkte Geiranger Sammen med familien og livvakter var en av verdens rikeste personer på ferie i Norge. Den styrtrike kineseren har en formue på svimlende 184 milliarder kroner, ifølge Forbes.

Det eksklusive reisefølget dro gjennom Geirangerfjorden, som også dro videre til fugleøya Runde på Sunnmøre. Fuglefjellet på øya er det sørligste i Norge, og det mest artsrike sjøfuglstedet i Skandinavia.

Turen til Norge ble avsluttet på kinarestauranten Long Cheng i går formiddag. Dagbladet erfarer at turen til Norge var en del av Mas Europa-turne, hvor han har feriert de siste ukene.

Kinas største internettselskap Jack Ma er en tidligere engelsklærer som fram til i fjor var Asias rikeste mann. Han er verdens 33. rikeste person, og Kinas 2. rikeste, etter mannen med det passende navnet Li Ka-shing foran seg.

Han er sjef for Kinas største internettselskap som ble etablert i Hangzhou i 1999. Selskapet blir ofte omtalt som den kinesiske versjonen av eBay, men totalt håndterer selskapet flere transaksjoner enn Amazon, eBay og PayPal til sammen.

I tillegg har Ma eierandeler i de fleste av selskapets underselskaper. Han eier blant annet 48,5 prosent av selskapet som opererer Aliplay, som administerer betalingsløsningene til Alibaba.

I 2013 omsatte selskapet for nesten 250 milliarder dollar, og i 2014 ble de verdsatt til 155 milliarder dollar.

I et intervju med CNBC har Ma tidligere sagt at han likevel ikke er fornøyd med å være så rik.

- Folk sier til meg at «Jack, det er bra å være rik». Ja, det er bra, men ikke når du er den rikeste mannen i Kina. Når du er rikest er det en stor plage, fordi alle omringer deg og ber om penger, forteller Ma.

 SMILER IKKE PÅ VEI TIL BANKEN: Alibaba-gründer Jack Ma er mannen bak tidenes største børsnotering. Men Ma hevder han var lykkeligere da han tjente mindre. REUTERS/Yuya Shino
SMILER IKKE PÅ VEI TIL BANKEN: Alibaba-gründer Jack Ma er mannen bak tidenes største børsnotering. Men Ma hevder han var lykkeligere da han tjente mindre. REUTERS/Yuya Shino Vis mer