«SIMON»: Den ti måneder gamle og 90 centimeter lange kaninen ble funnet død i lasterommet da et United-fly fra London landet i Chicago. Video: CNN Vis mer

Mer trøbbel for United Airlines

En av verdens største kaniner funnet død hos det kriserammede flyselskapet United

Har startet etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Video av en passasjer på et United Airlines-fly, som blodig og forslått ble dratt nedover midtgangen, gikk verden rundt og skapte sterke reaksjoner i sosiale medier. Det hele endte i en stor PR-skandale.

Nå har flyselskapet også måttet starte etterforskning av dødsfallet til kjempekaninen Simon, melder BBC.

Den ti måneder gamle og 90 centimeter lange kaninen ble funnet død i lasterommet da et United-fly fra London landet i Chicago.

- Lei oss

Ifølge BBC var kaninen på vei til en «kjendiseier».

- Vi er lei oss for denne nyheten. Sikkerheten og velværet til dyrene som reiser med oss er ytterst viktig for United Airlines og vårt PetSafe-team. Vi har vært i kontakt med kunden og tilbudt assistanse. Vi gjennomgår saken, sier United i en uttalelse til BBC.

Tall fra US Department of Transportation figures viser at amerikanske flyselskap rapporterte om 35 dyredødsfall på sine fly i 2015. 14 av disse dødsfallene var på United-fly. I samme periode transporterte flyselskapet 97.156 dyr.

- Simon var hos veterinær tre timer før flyturen og var frisk som en fisk. Noe veldig rart har skjedd, og jeg vil vite hva. Jeg har sendt kaniner over hele verden tidligere og noe slikt har aldri skjedd før, sier eieren, Annette Edwards til avisa The Sun.

Simon var avkommet til kaninen Darius, som skal være 1,32 meter lang og dermed verdens lengste. Ifølge avisa var det forventet at Simon ville bli større enn faren.

Blodig og forslått

Dødsfallet til Simon kommer uker etter at sjokkerende videoopptak skapte en krise for United.

DRAR PASSASJEREN UT AV FLYET: En video av en politimann som trekker en mannlig passasjer ut av et overbooket United-fly før avgang fra Chicago, har skapt sterke reaksjoner på sosiale medier. Video: CNN Les hele saken her: http://www.dagbladet.no/nyheter/raseri-pa-sosiale-medier-etter-at-passasjer-ble-halt-ut-av-overbooket-fly/67479816 Vis mer

Videoopptak fra medpassasjerer viste hvordan legen David Dao (69) på brutalt vis ble dratt ut av setet sitt blodig og forslått fordi United ønsket å gjøre plass til noen av sine egne ansatte på flyvningen fra Chicago 9. april.

Hendelsen ble en stor PR-skandale for flyselskapet, og førte til at markedsverdien til selskapet sank med én millard dollar.

Saken er fortsatt under etterforsknig, og det hele får trolig også rettslige etterspill. Dao har varslet at han planlegger å saksøke flyselskapet.