- En avskyelig handling

Politiet satser mye på å løse synagoge-skytingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I natt skjøt en person flere skudd mot den jødiske synagogen i Oslo.

Politiet er nå ferdige med tekniske undersøkelser på åstedet, og har konstatert at det ble skutt minst 10 skudd, fra et automatvåpen.

Ingen ble skadd, men deler av fasaden til bygningen, blant annet Davidsstjernen, er gjennomhullet. Gjerningsmannen er ennå ikke tatt.

Mann løp fra stedet - Foreløpig vet vi bare at dette er skadeverk og ulovlig bruk av skytevåpen. Men dette er en avskyelig handling når den skjer på et slikt sted. Vi kan ikke tolerere dette, sa politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse i kveld.

Skyteepisoden blir prioritert svært høyt fordi det var jødiske symboler som etter alt å dømme var målet. Politiet vet imidlertid foreløpig ingenting om hverken motiv eller bakgrunn for skyteepisoden.

- Vi har et helt annet fokus på denne hendelsen enn om det hadde vært skyting mot en «tilfeldig» bygning i byen, sier Abrahamsen til Dagbladet.no

En mann kledd i mørke klær ble sett løpende fra stedet, og politiet jobber ut fra at han kan ha vært skytteren. Vitner har også fortalt politiet at de observerte en forholdsvis liten, rød personbil i fart i gata foran synagogen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer