Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En avskyelig handling

Politiet satser mye på å løse synagoge-skytingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I natt skjøt en person flere skudd mot den jødiske synagogen i Oslo.

Politiet er nå ferdige med tekniske undersøkelser på åstedet, og har konstatert at det ble skutt minst 10 skudd, fra et automatvåpen.

Ingen ble skadd, men deler av fasaden til bygningen, blant annet Davidsstjernen, er gjennomhullet. Gjerningsmannen er ennå ikke tatt.

Mann løp fra stedet
- Foreløpig vet vi bare at dette er skadeverk og ulovlig bruk av skytevåpen. Men dette er en avskyelig handling når den skjer på et slikt sted. Vi kan ikke tolerere dette, sa politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse i kveld.

Skyteepisoden blir prioritert svært høyt fordi det var jødiske symboler som etter alt å dømme var målet. Politiet vet imidlertid foreløpig ingenting om hverken motiv eller bakgrunn for skyteepisoden.

- Vi har et helt annet fokus på denne hendelsen enn om det hadde vært skyting mot en «tilfeldig» bygning i byen, sier Abrahamsen til Dagbladet.no

En mann kledd i mørke klær ble sett løpende fra stedet, og politiet jobber ut fra at han kan ha vært skytteren. Vitner har også fortalt politiet at de observerte en forholdsvis liten, rød personbil i fart i gata foran synagogen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som kan ha sett hele eller deler av hendelsesforløpet, eller som kan bidra med annen informasjon.

 GJENNOMHULLET: Ingen ble skadd i skytingen i natt, men synagogen er gjennomhullet av kuler. Foto: SONDRE MIDTHUN
GJENNOMHULLET: Ingen ble skadd i skytingen i natt, men synagogen er gjennomhullet av kuler. Foto: SONDRE MIDTHUN Vis mer

- Vi regner med at folk i nærheten  har sett skytingen, sier Abrahamsen. 

Skjerpet sikkerhet
Både utenfor synagogen og den israelske ambassaden har det i dag vært skjerpet vakthold fra politiets side som følge av skytingen.

- Det har blant annet vært økt patruljering utover dagen. Men trusselvurderingen er noe politiets ledelse må gjøre kontinuerlig. Her er Politiets Sikkerhetstjeneste sentrale i arbeidet, opplyser politioverbetjenten.

Har du opplysninger om skytedramaet i natt? Ta kontakt med politiet på 02800, men også Dagbladet med sms/mms til 2400, epost til [email protected], eller på telefon 24 00 00 00.

Les også: - Staten må hjelpe oss

image: - En avskyelig handling
- SKREMT: Forstander i Det Mosaiske Trossamfund, Anne Sender, er sjokkert over hendelsen.
- SATSER MYE: Sier politioverbetjent Finn Abrahamsen om innsatsen for å løse saken om synagogeskytingen. Foreløpig har de få spor.