Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En barnevakt på slavekontrakt

LONDON (Dagbladet): Den amerikanske drømmen ble et mareritt for au pair-jenta Louise Woodward (19) som i går ble dømt til fengsel på livstid for drapet på åtte måneder gamle Matthew Eappen. Det hun trodde var en avtale om noen timer barnepass hver dag, viste seg å være en moderne slavekontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Louise Woodward brøt sammen i retten i Massachusetts, USA da dommeren leste opp kjennelsen som fant henne skyldig i drap på den lille babyen. I Storbritannia reagerte Louises foreldre med sjokk da fjernsynet formidlet kjennelsen i ei direktesending.

Hjemme i Storbritannia reagerer mange på arbeidskontrakten som Louise Woodward måtte underskrive for å få jobbe som au pair hos legeekteparet Eappen.
Hun måtte være hjemme før midnatt alle kvelder for å forberede seg til neste dags arbeid. Alle andre kvelder måttte hun varsle når hun skulle ut, og hun måtte bare være hjemme hos venner.

Dette er avtalen som skulle regulere arbeidsdagen:
«Du er på jobb når du har ansvaret for et barn eller barna. Uansett om barna leker, sover, spiser, ser på TV eller noe annet er du på jobb. Arbeidstida skal brukes utelukkende på barna, og ikke på deg selv. Dette betyr at:

- Du må ikke dusje mens du er på jobb.

- Du må ikke snakke i telefonen mer enn i fem minutter av gangen.

- Du må ikke vaske dine egne klær.

- Du må ikke bruke datamaskinen.

- Du må ikke gjøre noe som tar oppmerksomheten bort fra barna. Matthew må ikke komme ut av syne, bortsett fra når han sover. Når de sover må du være nær nok til å høre dem øyeblikkelig. Dette innebærer at du ikke kan være i hagen, lytte til musikk etc.»

Om arbeidsuka:
«Du begynner på jobb og overtar ansvaret rundt klokka 08 hver dag mandag til fredag. En kveld i uka skal du lage middag for oss alle, og være tilgjengelig for samtaler.

Du skal gå tur med barna hver eneste dag, hvis det ikke er kaldt eller regner.»

Generelle regler:

Du skal ikke gi barna noen medikamenter uten å ha snakket med oss.

Dine arbeidsoppgaver innebærer:
- Vaske barnas klær.

- Skifte på sengene en gang i uka.

- Holde orden på barnerommene.

- Holde rent i stua.

- Rydde unna leker.

- Støvsuge.

- Tømme søppelbøttene.

For å vaske og rydde hele huset en gang i uka vil du få månedskort med offentlig transport. Du skal også være med å rydde bort etter middager, og etterpå tømme oppvaskmaskinen etc.

Dette var kontrakten. For dette skulle Louise Woodward få noen få tusenlapper i måneden.

LIVSTID: 19-åringen blir ført bort for å sone resten av livet i fengsel.
Hele Norges coronakart