- En bauta er borte

Audun Lysbakken og Kristin Halvorsen minnes Berge Furre.

- STOR INSPIRASJON: Historiker og tidligere SV-leder Berge Furre er død, 78 år gammel. Audun Lysbakken og Kristin Halvorsen beskriver Furre som en inspirator og foregangsmann. Foto: Dagbladet
- STOR INSPIRASJON: Historiker og tidligere SV-leder Berge Furre er død, 78 år gammel. Audun Lysbakken og Kristin Halvorsen beskriver Furre som en inspirator og foregangsmann. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - For meg har Berge Furre og den politiske arven hans vært en stor inspirasjon, og vi i SV vil minnes han med takknemlighet og og glede, sier SV-leder Audun Lysbakken i en uttalelse.

Historiker og tidligere SV-leder Berge Furre er død, 78 år gammel, melder Stavanger Aftenblad.

Da sosialistisk folkeparti ble stiftet i 1961, ble Berge Furre valgt til sekretær i det nye partiet.

Som sentralt medlem av SF markerte Berge Furre seg i Norsk politikk, kanskje særlig under EF-kampen fram mot folkeavstemningen i 1972.

- Det er med dyp sorg vi har tatt imot budskapet om bortgangen til Berge Furre. En bauta i historien til SV og i norsk samfunns- og åndsliv, er borte. Partiet vårt skylder Berge Furre en stor takk for den livslange innsatsen hans for rørsla vår og de verdiene den står for. Det er en høvding som har gått bort, sier Lysbakken.

- Satte spor Han og partiet vil huske Furre som mannen som skapte den moderne venstresiden i Norge.

-  Han satte spor etter seg på mange områder i norsk politikk, fra EU-kamp og landbruk til internasjonal solidaritet og personvern. Våre tanker er hos familien til Berge i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer