Eldreomsorgens deltidsproblem er frivillig:

- En bedre hjemmesykepleier på deltid

Sykepleier Henninge Torp (49) mener både hun selv og brukerne har det best når hun jobber deltid.

VERDIFULLT OVERSKUDD: Hjemmesykepleier Henninge Torp (49) er overbevist om at det også kommer brukerne til gode at hun jobber redusert stilling: - De møter en person som er glad og fornøyd, i stedet for alltid "på hæla", sier hun. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
VERDIFULLT OVERSKUDD: Hjemmesykepleier Henninge Torp (49) er overbevist om at det også kommer brukerne til gode at hun jobber redusert stilling: - De møter en person som er glad og fornøyd, i stedet for alltid "på hæla", sier hun. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er mandag morgen. I Oslo sentrum er folk på vei til en ny arbeidsdag i ei ny arbeidsuke. Henninge Torp er nettopp kommet inn med nattoget til Oslo S etter langhelg og fest med venner i Trondheim. Før intervjuet har hun rukket en tur innom Røde Kors for å gi blod. Etter intervjuet skal hun hjem og pakke ut og se at alt står bra til. Huset er ikke tomt, selv om fire av fem barn har flyttet hjemmefra, den yngste datteren er på skolen og mannen er på jobb: Seks høner, fire kaniner, en katt og en hund venter på matmor. Heldigvis skal ikke Henninge på jobb før onsdag ettermiddag.

- Åtti prosent stilling er perfekt for meg. Arbeidsmengden gir god balanse i livet, det er moro å gå på jobb og fint å komme hjem. Jeg tror den resterende prosenten ville vært den lille tua som fikk meg ut av den fine balansen, sier hjemmesykepleier Henninge Torp (49).

Kamp mot deltid

Men måten Torp velger å organisere livet sitt på, passer ikke inn i Arbeiderpartiets politiske målsetning. Mer fulltidsarbeid og mindre deltid i omsorgsyrkene er en av partiets viktigste valgkampsaker i 2019. Det samme var det i 2015. Da lovet Arbeiderpartiet 500 nye, fulle stillinger i Oslos hjemmetjenester. Flere fagutdannede heltidsansatte skulle bedre tjenestene og motvirke at de eldre måtte forholde seg til flere titalls hjelpere i løpet av ei uke. Tidspresset på de ansatte og sykefraværet skulle ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer