KNIVSTIKKING: Tre personer ble sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket i Oslo sentrum natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
KNIVSTIKKING: Tre personer ble sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket i Oslo sentrum natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Vitne til knivstikkingen forteller til Dagbladet:

- En bekjent av de involverte prøvde å påvirke et vitne

En mann som ble vitne til knivstikkingen i Storgata i Oslo natt til søndag, hvor tre personer ble alvorlig skadd, forteller om kaotiske tilstander. - Du vet hva som skjer hvis du sier noe.

  • Vet du noe om saken? Tips oss på tlf. 24 00 00 00, send SMS til 2400 eller send e-post til 2400@db.no.

Litt over klokka 02 natt til søndag fikk politiet i Oslo inn en melding om knivstikking i Storgata i Oslo sentrum.

De var raskt på stedet og fant en mann liggende på bakken med knivskader i magen. Like etter fikk politiet melding om at ytterligere to personer har ankommet legevakta med knivskader.

En av de tre har fram til nå blitt betegnet som kritisk skadd, men politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nyård forteller til Dagbladet at fornærmede søndag ettermiddag ikke lenger betegnes som kritisk skadd.

Han sier imidlertid at alle tre fortsatt betegnes som alvorlig skadde.

- Skrek at de var knivstukket

En mann som ble et ufrivillig vitne til hendelsen, som skjedde på Rett inn Bar, forteller til Dagbladet at han gikk bortover gata i 02-tiden natt til søndag da han la merke til kaoset foran seg.

- Da jeg tar ut øretelefonene hører jeg to personer som roper: «Jeg er knivstukket.»

Vitnet forteller hvordan en av de fornærmede begynner å løpe bortover gata, mens han holder seg til magen. En annen forsvinner inn i en taxi.

- Totalt var det 5-6 personer på stedet, men jeg vet ikke om alle var direkte involvert eller om noen var bekjente, sier vitnet.

SPOR: Åstedet bar tydelig preg av den dramatiske knivstikkingen natt til søndag. Foto: Odd Arve Grytebust
SPOR: Åstedet bar tydelig preg av den dramatiske knivstikkingen natt til søndag. Foto: Odd Arve Grytebust Vis mer

- Prøvde å påvirke vitne

For å få mulighet til å fortelle hva han har sett til politiet går vitnet inn på åstedet.

- Der ble jeg vitne til en person som truet en annen. Han sa: «Du vet hva som skjer hvis du sier noe». Mannen som ble truet var ung og ble helt fra seg av truslene, forteller vitnet til Dagbladet.

Vitnet forteller at han i natt ble avhørt av politiet, og at han har fortalt alt han vet.

- Etter hva jeg kjenner startet konflikten innendørs, men eskalerte ute. Det er skummelt at noe slikt kan skje i Oslo sentrum. Det var en blodig natt til søndag.

Politiadvokat Nyård har fått høre beskrivelsene vitnet kommer med, men forteller til Dagbladet at politiet av hensyn til etterforskningen ikke kan kommentere opplysningene.

Jakter to personer

Han kan imidlertid fortelle at politiet fortsatt jakter en antatt gjerningsmann og en person som ble sett løpende sammen med gjerningsmannen.

- Begge to er lyse i huden og av nordafrikansk opprinnelse. Gjerningsmannen er beskrevet som en mann på 165 centimeter, mens personen som løp sammen med han skal være rundt 185 centimeter, beskrev operasjonsleder Tor Grøttum mennene de jakter tidligere i dag.

Politiadvokat Nyård sier at det fortsatt er de to politiet jakter, men at de involverte ikke er knyttet til et spesielt miljø.

- Det er viktig for oss å opplyse om det slik at hendelsen ikke skaper unødvendig uro hos Oslo-beboere.

Han forteller at politiet søndag ettermiddag har satt av de ressursene som de mener er nødvendig, og at de jobber med innhenting av videomateriale.