Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En beleiret bygd

SJØVEGAN (Dagbladet): Politiet tror at Marie-Louise Bendiktsen ble drept av en som er lokalkjent i Sjøvegan. En av de sterkeste teoriene er at 59-åringen ble brutalt drept i sitt eget hjem av en innbruddstyv som er kjent i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unntakstilstand i Sjøvegan

Politiet har ikke funnet drapsvåpenet, og har få tekniske spor å gå etter. De setter nå alle ressurser inn for å kartlegge bevegelsene til samtlige 1000 innbyggere i det lille lokalsamfunnet i Troms.

Politiet kommer til å konsentrere seg spesielt om personer i det kriminelle miljøet i Salangen kommune. Kommunen, og spesielt tettstedet Sjøvegan, er kjent for å ha et stort og tøft narkotikamiljø. For noen år siden registrerte politiet minst 50 personer som hadde hatt befatning med narkotikasaker. Bare i år har lensmannen i Salangen etterforsket tjue narkotikasaker.

Innbruddsteori

- Bygda Sjøvegan har vært tungt belastet med narkotika, bekrefter lensmann Nils Johan Mikalsen overfor Dagbladet.

En av de sterkeste teoriene i drapsetterforskningen er at Marie-Louise Bendiktsen ble drept av en innbruddstyv. Selv om det ligger flere hus både nedenfor og på siden av eneboligen, ville en innbruddstyv være ganske godt skjermet av omgivelsene på vei både til og fra huset. Datteren til den drepte kvinnen hadde lånt bilen hennes, og huset kan ha sett tomt og forlatt ut.

Politiet vil nå prøve å kartlegge om noe er forsvunnet fra eneboligen til 59-åringen. Gjennom vitneavhør med bekjente vil de også søke å finne svar på om hun oppbevarte store verdier hjemme.

I går kveld startet Kripos-førstebetjentene Tore-Per Bakken og Arnt Ivar Holmstad finkjemmingen av åstedet. På grunn av de store brannskadene i huset har de en særdeles vanskelig jobb foran seg når de skal prøve å finne svar på hva som skjedde.

Kvinnen ble funnet drept på sitt soverom, som nå er fullstendig utbrent. - Etterforskningen er vanskelig på grunn av at åstedet er en branntomt, bekrefter etterforskingsleder Sturla Osen fra Kripos til Dagbladet.

Våpen ikke funnet

På bakgrunn av obduksjonen vet politiet hvordan kvinnen ble drept. Sannsynligvis er hun enten slått i hjel eller drept med kniv. Politiet vet hva slags drapsvåpen de leter etter, men de har ikke funnet det.
I to dager har de tekniske åstedsgranskerne fra Kripos endevendt alt søppel som er innlevert fra de 350 husstandene i Sjøvegan den siste uka.

De har lett etter drapsvåpenet og eventuelle blodige klær eller gjenstander som kan stamme fra drapsofferet. Letingen har etter det Dagbladet erfarer, ikke gitt noen funn av verdi.

På grunn av mangelen på klare holdepunkter, har politiet gjennomført en omfattende rundspørring. I går fortsatte tipsene å strømme inn til lensmannskontoret i Salangen. Til nå har politiet fått inn mer en 45 tips i drapssaken.

KARTLEGGING: Etterforskerne i Sjøvegansaken jobber nå for å kartlegge bevegelsene til Sjøvegans 1000 innbyggere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!