Refser Frp-topper etter historie om juleforbud:

- En bevisst misforståelse

Varaordfører mener FrP-topp bevisst villeder for å nøre opp under islamfrykt.

JULELØNSJ: Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (FrP) reagerte på at elevene ved Ekholt skole i Rygge ikke lenger fikk ja julesamling. Varaordfører Finn-Erik Blakstad i Rygge kommune mener Leirstein bøyer sannheten for å få den til å passe inn i sitt verdensbilde. Foto: John Terje Pedersen og Google maps
JULELØNSJ: Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (FrP) reagerte på at elevene ved Ekholt skole i Rygge ikke lenger fikk ja julesamling. Varaordfører Finn-Erik Blakstad i Rygge kommune mener Leirstein bøyer sannheten for å få den til å passe inn i sitt verdensbilde. Foto: John Terje Pedersen og Google maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Historien om det påståtte juleforbudet i Rygge har fått stor oppmerksomhet i flere medier den siste tiden, og eskalerte da rektor ved Ekholt begynte å motta drapstrusler, og ble angrepet på åpen gate.

I en kronikk med tittelen «God Jul, Ulf Leirstein!» tar kommuneledelsen i Rygge et kraftig oppgjør med Frp, som de mener har prøvd å score poenger på å framstille saken som noe det ikke er.

- Hele denne saken er en misforståelse, men det er ikke så enkelt som det. Dette er en bevisst misforståelse. Særlig Frp leter etter eksempler som kan underbygge deres syn om at det er grunn til å frykte islamisering av landet, men finner dem ikke. Dermed lager de eksempler. De har brukt denne saken i mediene for å drive skremselspropaganda, tordner varaordfører Finn-Erik Blakstad (V) i Rygge kommune.

Furore

Det som er blitt omtalt som juleopprøret i Moss, startet da rektor Line Lofstad Andersen på Ekholt skole, ba foreldre om å prøve å styre unna ordet jul i julelunsj.

Det skapte furore i foreldregruppen, og er blitt framstilt som generelt forbud mot jul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer