En bevisstløs mann sitter i den brennende bilen - politiet nøler ikke et sekund

Fredag mottok de tapperhetsmedalje for heltedåden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To politimenn fra Maryland i USA hylles nå for heltedåden de sto bak i fjor, skriver ABC News.

Cody Fields og Brian Nesbitt var først på stedet da de rundt midnatt 1. september 2015 fikk inn en hastemelding om en kollisjon på motorveien I-495 i området Silver Spring i Maryland.

Flammene hadde allerede festet et dødelig grep på motorrommet til en av de involverte bilene, og i kjøretøyet satt en bevisstløs 34 år gammel mann. Fields og Nesbitt nølte ikke, og med fare for eget liv reddet politibetjentene mannen ut av den brennende bilen.

Fredag ble de overrukket medaljen «Medal of Valor» for innsatsen. Den høyeste utmerkelsen Montgomery-politiet kan oppnå. Samtidig ble videoopptaket fra hendelsen offentliggjort.

Se den svært dramatiske redningsaksjonen øverst i saken.

- Med fare for eget liv viste de sjeldent mot og dedikasjon da de reddet en bevisstløs mann ut av en brennende bil, begrunnet politisjef Tom Manger under seremonien.

34-åringen overlevde heldigivs ulykken, men det er kun takket være innsatsen til Fields og Nesbitt, opplyser brannvesenet.

- Han ville omkommet av enten røykforgiftning eller flammene som hadde begynt å spre seg til bilinteriøret fra motorrommet, fortalte brannmannskapene som rykket ut til stedet.

Heltedåden ses på som et viktig innslag i debatten rundt politivold og maktbruk som pågår i USA. Flere hundre mennesker drepes årlig av politiet i landet.