- En blanding av panikk og desperate forsøk på å komme seg vekk

Tilfeldige gjester på La Bohème var «fanget» inne på utestedet i 40 minutter mens masseslagsmålet pågikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om lag 50 personer, som verken er nynazister eller blitzere, befant seg på utestedet La Bohème på St. Hanshaugen fredag kveld da den voldelige slosskampen startet.

Blant annet var om lag 35 mennesker på stedet i anledning en klassefest. En av disse festdeltakerne beskriver panikken som spredte seg da det gikk opp for dem at de befant seg midt i masseslagsmålet.

- Vi satt oppe i første etasje og koste oss. Vi visste ikke hvem som befant seg i kjelleren, men plutselig så vi noen som kom løpende opp med ølflasker i henda, forteller mannen som ønsker å være anonym.

- Vi var fanga i det Nærmere 40 nynazister befant seg da i kjellerlokalet på utestedet, og mellom 12 og 15 ungdommer fra Blitz var i gang med å storme stedet.

- Vi var fanga midt i det. Det oppsto en blanding av panikk og desperate forsøk på å komme seg ut fra stedet, forteller klassefestdeltakeren.

I kaoset som fulgte fikk de uklare beskjeder om hva som faktisk foregikk.

- Noen påsto at en av nazistene ble steina med ølflasker nede i kjelleren, sier klassefestdeltakeren.

- Dro inn skadde Han forteller videre hvordan en av de andre som tilfeldig var til stede skal ha tatt seg av en av dem som ble skadet:

- En fyr brukte et brannslokningsapparat før han fikk dratt inn en av dem som lå hardest skadd utenfor. Det var trolig en av nynazistene. Han lå på bakken i en blodpøl, og ble seinere fraktet bort i ambulanse, sier mannen.

Ifølge ham tok det lang tid før situasjonen roet seg.

- Vi var inne på utestedet i cirka 40 minutter.

Sendt til Ullevål Selv var klassefestdeltakeren så nærme noen av de aller mest aggressive, at han lot mobilkamera ligge, men flere andre vitner har fotografert eller filmet slagsmålet. Videoen ovenfor viser hvordan om lag femti personer gikk løs på hverandre med stoler, brannslukkingsapparater, ølglass og andre gjenstander.

- Det var en veldig spesiell situasjon. De kasta møbler og brannslukkningsapparat etter hverandre. Vi var ganske skjelvne etterpå, forteller mannen som filmet opptrinnet.

Tolv politipatruljer med skjold, hunder og tåregass måtte til for å skille partene.

Én mann ble kjørt til Ullevål med kutt- og øyeskader etter å ha blitt truffet av ei knust flaske, mens to andre ble kjørt til legevakten.

Sikret opptak Politiet har trolig gode muligheter til å kunne identifisere de mest aktive voldsutøverne.

- Vi har sikret oss opptak fra flere overvåkingskamera og disse vil bli brukt i den videre etterforskningen, sa innsatsleder Arve Røtterud ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.no natt til lørdag.

Blitz bekrefter I en epost til Dagbladet bekrefter Blitz at angrepet var planlagt og hadde sitt utspring i Blitzhuset.

-  Det var profilerte nynazister fra Bøler og nyere ansikter fra den skitne organisasjonen Nordfront tilstede. Vi gikk opp fra Pilestredet i samla flokk  for å konfrontere dem, skriver blitzerne.

De legger ikke skjul på at de er fornøyde etter voldsbruken.

«Det ble en slåsskamp der slag ble delt ut og det ble kastet gjenstander; for når det kommer til voldelige høyreekstreme må dessverre alle midler tas i bruk for å bekjempe deres hat mot alle som er annerledes. Det hele endte med at tre snauskaller ble skamslåtte og sto/lå igjen med blodet silende. En av dem var til tider bevisstløs og ble brakt vekk i ambulanse», skriver Blitz, som beklager at alle vinduene på utestedet ble knust.

MANGE INVOLVERTE: Om lag 50 personer var involvert i masseslagsmålet. - Andre gjester på utestedet ble ufrivillig fanget midt i slosskampen, sier en mann som var på La Bohème på St. Hanshaugen fredag kveld til Dagbladet.  Foto: Dagbladet-tipser
MANGE INVOLVERTE: Om lag 50 personer var involvert i masseslagsmålet. - Andre gjester på utestedet ble ufrivillig fanget midt i slosskampen, sier en mann som var på La Bohème på St. Hanshaugen fredag kveld til Dagbladet. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer