En blankpusset løgn

NATO sier det ikke er noe alternativ å tape krigen i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SALGET AV NORGES krigføring i Afghanistan er et storslått og effektivt narrespill. Alle militære operasjoner av betydning holdes hemmelig. Det finnes ingen uavhengig eller sammenhengende mediedekning. Vi skal tro at det norske styrkebidraget bare er en heimevernsøvelse litt langt hjemmefra. Samtidig handler den politiske debatten om viljen til å se blod: Skal vi krige tungt i sør, eller noe lettere i nord? De store og viktige spørsmålene er fraværende. Kan man seire over en fiende som ikke trenger å vinne? Kan vi med våpen i hånd påtvinge den korrupte narkotikastaten Afghanistan demokratiske idealer og praksis? Ingen "ansvarlige" politikere våger å fortelle sannheten: At Norge og NATO sitter fast i en surklende hengemyr og ikke vet hvordan de skal komme seg opp og vekk.

POLITIKK ER EN kunst med et nesten uendelig repertoar når det gjelder kommunikasjon. Noen hemmeligheter er så mørke og dype at selv statsministeren ikke blir informert. Noen selvfølgeligheter skal formidles med pauker, basuner og fyrverkeri. Når det gjelder Norges krig i Afghanistan mener de ansvarlige at den helst bør behandles som en stille og uinformert samtale. Noen opposisjon finnes ikke, knapt en kritisk opinion. Tidligere hendte det at SV stilte undrende spørsmål. Nå er også de stille. SV har tråkket på strupen til sin egen sang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer